Жмеринським між райвідділом УСБУ у Вінницькій області у ході виконання завдань по боротьбі з тероризмом отримала інформацію про підвищення рівня загроз біотероризму з боку РФ. Остання володіє розробками біологічної зброї, вражаючими компонентами якої є сибірка, лихоманка Еболи, Марбурга, Ласа, віспа, висипний тиф, чума та ін.

Фото без опису

Суттєве загострення силового протистояння на лінії зіткнення на території Донецької та Луганської областей може призвести до активізації діяльності терористичних та диверсійних груп, націлених на організацію дестабілізації обстановки в регіоні.

Протягом 2017 року на адресу державних органів влади та місцевого самоврядування масово надсилалися поштові конверти, які містили невідому речовину білого кольору із повідомленням про ймовірне віднесення її до вищевказаних вірусів. При цьому встановлено, що відповідальні особи органів державної влади та місцевого самоврядування під час обробки письмової кореспонденції із вмістом  потенційно небезпечної речовини не дотримуються заходів безпеки поводження з нею, що ставить під загрозу життя та здоров'я працівників вказаних державних установ, населення регіону і держави в цілому.

У разі виявлення конвертів, пакунків із вмістом порошкоподібної речовини звертатися до відповідних органів, а саме:

Жмеринське МРВ УСБУ – тел.(098) 46-66-773; Гніванське ВП- тел. (068) 98-55-031; Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України- тел. (0432) 67-18-35