Днями директор Агенції Наталія Гижко та завідувач сектору економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту  Гніванської ОТГ Пугач Ірина взяла участь у тренінгу «Зовнішнє позиціонування та маркетинг громади», який відбувся у місті Київ в рамках проекту «Мери за економічне зростання» (MEG).

Більше 30 представників органів самоврядування відповідальних за іміджеві питання, брендінг та просування громад у зовнішньому середовищі навчались основам маркетингу території та брендингу.

 

Європейські експерти Кай Партале (Німеччина) та Пітер Корсбі (Данія) розповіли про маркетинг муніципалітетів, що сприяє промоції місцевого економічного та інвестиційного потенціалу громад; особливості розробки та реалізації маркетингової стратегії, яка покликана зробити територію конкурентоспроможною. Були також розглянуті кращі практики промоції територій для життя та проведено практичне заняття зі створення ідеї бренду громади.

 

Підбиваючи підсумки, голова правління Ініціативи ЄС Пітер Корсбі побажав громадам успіхів у створенні планів економічного розвитку, до яких неодмінно потрібно включити маркетингові заходи.

Наприкінці заходу представнику Гніванської  ОТГ вручено сертифікат про членство в Ініціативі «Мери за економічне зростання». В подальшому громада спільно з Агенцією розроблятимуть план економічного розвитку.

Варто зазначити, що за сприяння Агенції до Проекту «Мери за економічне зростання»  долучилось 7 громад Вінницької області: Барська, Жмеринська, Літинська, Погребищенська, Тульчинська, Гніванська та Снітківська.

До відома:

Суть Ініціативи полягає в наданні підтримки мерам і муніципалітетам країн Східного партнерства і сприянні тому, щоб вони ставали активними провідниками місцевого економічного зростання та створення робочих місць.

Ініціатива «Мери за економічне зростання» прагне створити розгалужену регіональну професійну спільноту, що вимагатиме певного залучення членів Ініціативи, проте водночас створить для її членів можливості значної підтримки експертів та колег з інших муніципалітетів, сприяння у поширенні історій успіху, а також інші значні економічні, політичні та репутаційні переваги.