Що варто знати при замовленні готових страв через мережу інтернет
Послугами доставки їжі, а саме готових страв із ресторанних закладів, користуються мільйони українців. Це швидко, зручно, смачно. А от чи завжди безпечно?
Безпека праці при низьких температурах та в закритих неопалюваних приміщеннях
У зв’язку зі зниженням температури повітря актуальнішою стає проблема безпечного виконання робіт на відкритому повітрі або в закритих неопалюваних приміщеннях. Відповідно до вимог ст. 13 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 № 2694-XII, роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. Порядок виконання робіт за певних погодних умов визначається нормативно-правовими актами з охорони праці, будівельними нормами і правилами, проектно-технологічною документацією (проекти виконання робіт, технологічні карти), інструкціями з експлуатації конкретних механізмів, машин, устаткування та інструкціями з охорони праці.