16 серпня в офісі Агенції регіонального розвитку Вінницької області відбулася вже друга робоча зустріч за участі координатора Проекту «Мери за економічне зростання» Олександра Ципка та представників громад Вінниччини, що вже приєдналися до даної Ініціативи. У зустрічі також взяли участь директор Агенції Наталія Гижко, завідувач сектору економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту при Гніванській міській раді Ірина Пугач, начальник відділу економіки, стратегічного планування та інвестиційного розвитку Тульчинської міської ради Наталія Гнатенко та секретар Літинської селищної ради Микола Курочка.

Під час зустрічі учасники активно обговорювали проблеми та поширені помилки, які виникають при розробці  Плану місцевого економічного розвитку.

Олександр Цепко окреслив загальні вимоги щодо підготовки Плану та розповів про переваги та можливості для учасників Європейської Ініціативи.

Процес підготовки Плану досить об’ємний, та ґрунтується на методичних рекомендаціях Проекту Європейського Союзу «Мери за економічне зростання». Сам процес розробки проходить на принципах державно-приватного діалогу, налагодженні партнерства та взаємодії на місцевому рівні між органами вдати та бізнесу. Оскільки важливим є не сам документ, а визначення та  здійснення заходів, які сприятимуть зростанню, розвитку і зайнятості.

Наприкінці зустрічі було домовлено про завершення підготовки Планів та подачі їх у вересні на оцінку Секретаріату Ініціативи  «Мери за економічне зростання».