21 вересня у Гніванському міському будинку культури відбулося виїзне засідання Клубу голів ОТГ Вінниччини.

У рамках засідання для учасників було проведено інформаційну зустріч присвячену проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Фото без опису

У ході зустрічі міський голова Володимир Кулешов презентував концепцію проекту та розповів про історію успіху міста Гнівань: «Можливість поборотися за отримання таких значних грантових коштів ми отримали унаслідок підписання «Угоди мерів». Такі кроки та надійні партнери дали нам можливість поборотися за фінансування ЄС. Метою цього проекту є впровадження сталої енергетичної  політики міста Гнівань, а загальний бюджет проекту складає 970 тисяч євро, з яких 78% надає Євросоюз, а решта – кошти нашої громади».

Фото без опису

У свою чергу представник ГО «Єврорегіон «Дністер» Андрій Кавунець розповів учасникам зустрічі про європейську ініціативу «Угода мерів», зобов’язання та переваги для міст-підписантів.

«У першому конкурсі проектів у рамках ініціативи «Угода мерів» у Вінницькій області перемогу отримав проект м. Жмеринка. У другому конкурсі єдиним прийнятним учасником була Гніванська міська рада, яка також стала переможцем. Яка ж наступна громада зможе отримати таку потужну фінансову підтримку, залежить виключно від ініціативи та планування уже сьогодні. Наша організація готова надавати допомогу та підтримку на усіх етапах, як це було із 2-ма попередніми проектами-переможцями», - зауважив Андрій Кавунець.

Фото без опису

Програмою засідання Клубу голів ОТГ  також були передбачені питання формування бюджетів громад у 2019 році. Голови ОТГ також відвідали бюджетоутворюючі об'єкти Гніванської ОТГ: ТОВ "Вінницьку нафто-бітумну компанію" та ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетон", який нещодавно відновив свою роботу. 

Фото без опису

У зустрічі взяли участь голови громад області, радники Вінницького ЦРМС Євгеній Шаповалов та Інна Святна, заступник директора Департаменту фінансів Вінницької ОДА Олександр Горба, керівник секретаріату Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування Віктор Вікалюк.

Інформаційна зустріч проходила у рамках реалізації проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP) та реалізовується Гніванською міською рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер»

Засідання Клубу голів ОТГ Вінниччини  проходило за сприяння Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, Гніванської міської ради.