Шановні мешканці Гніванської ОТГ!
Хочу надати інформацію стосовно останніх хуліганських подій, які відбулися в міській раді в день проведення сесії.
Перш за все, дякую всім небайдужим, які в телефонному режимі та при особистих зустрічах виразили підтримку апарату міської ради і зокрема мені. За декілька днів таких дзвінків було сотні. Тому розумію, що не дивлячись на неприємний інцидент, більшість земляків розуміє та підтримує наш напрямок розвитку Гніванської ОТГ.

Фото без опису

Чесно кажучи, при вирішені наших глобальних завдань громади (організації будівництва нового підприємства вартістю 600 млн євро, будівництва сонячної електростанції - 100 млн євро, початку реалізації проекту модернізації приміщень дитячих садків ( 1 млн євро - кошти ЄС), початку будівництва сучасного спортивного комплексу біля ЗОШ №1 (19 млн грн - кошти на початок з обласного бюджету), будівництва сучасного міні поля біля ЗОШ №2, відкриття ЦНАПу, ремонту приміщень лікарні, поліклініки, будинків культури, подальшого будівництва доріг, реконструкції освітлення вулиць, створення комунальної освітньої та лікувальної мережі і т. д) займатися таким дрібним «лайном» (вибачте за непристойне слово), яке хоче поставити перешкоди в роботі, просто немає часу. І, напевне, я вже забув би про це, але, як завжди, в громаді створюються різні чутки та легенди ( в даному випадку від дрібного хуліганства до збройного нападу на міську раду з захопленням заручників). Тому, щоб розставити всі крапки, надаю роз’яснення.
Щодо Гніванського кар’єру. Як ви неодноразово чули, всі, протягом останнього року, неприємні та хуліганські інциденти в громаді з приїздом «тітушок» та інших «активістів» відбуваються з приводу «неправильної» роботи Гніванського кар’єру. В чому тут суть? Десь приблизно рік тому мені поступила «пропозиція» допомогти покарати В.О.Берещука за те, що він «неправильно себе повів» при вирішені якоїсь особистої справи. Покарання було запропоноване у вигляді створення будь- яких перешкод з боку влади в його бізнесі, тобто в роботі кар’єру. Звичайно, я відмовився, адже, по-перше, це не моя справа розбиратися хто кому неправильно «перейшов в житті дорогу», по-друге, ціною питання було підприємство, яке є найбільшим платником податків в бюджет нашої громади, по-третє, на цьому підприємстві працює та отримує зарплату біля 800 мешканців громади. Зі мною «ввічливо» попрощалися! А вже через декілька місяців після виборів в новоствореній Гніванській ОТГ, деякі новообрані депутати нашої ОТГ, яким байдужа доля нашого міста, активно розпочали боротьбу з кар’єром. За цей час ними було подано в соцмережах безліч брехливої інформації. Це й видобуток без дозволів, перевищення радіації, несплата податків, а коли це все не спрацювало, була подана інформація про причетність Гніванського кар’єру до будівництва «Кримського мосту». Висновки робіть самі!!!

Фото без опису


Щодо приїзду до нашого міста «громадських активістів» з інших населених пунктів. З моменту початку боротьби в стінах Гніванської міської ради «депутатами-чужинцями» проти Гніванського кар’єру на допомогу їм були направлені «активісти», які «дуже переймаються й переживають» за долю нашого міста, хоча переважна більшість з них навіть не знали назви населеного пункту, в який їх («активістів») везуть!!! І не знали суті питання, яке розглядається! В більшості це студенти навчальних закладів, яким за декілька сотень гривень відводиться роль «артистів - масовки» - бути присутнім в залі (з приховуванням облич) та плескати в долоні з викриками обуреності або радості, в залежності від команди виконавця головної ролі - «ватажка»!!! Така організація наїздів не безкоштовна і, думаю, коштує, далеко не один десяток тисяч гривень! Схожих наїздів на Гніванську міську раду було більше десятка!!! Рахуйте самі - комусь це вигідно, хтось за цим стоїть і за це все платить!!! 
Щодо останнього наїзду «патріотів» 2 жовтня. Кожен приїзд «активістів» це не тільки пряма боротьба проти Гніванського кар’єру, але й розхитування та дестабілізація спокою в громаді. Завдяки зусиллям міської ради, правоохоронцям та громадянам міста, які приходили на сесії і протистояли «заїжджим активістам», не дивлячись на велике бажання останніх «подебоширити», нам вдавалося зберігати спокій та не допускати сутичок. Але це не входило в плани зацікавлених «активістів», адже як і кар’єр так і громада жила і працювала. Тому з їх боку потрібно було діяти «активніше», щоб «оправдати» та відпрацювати «покладені на них сподівання»! Що відбулося далі - Ви вже бачили (відео з камер відеоспостереження). Там чітко видно: хто сприяв та хто причетний. Поки що не зрозуміло хто виконавець, але я думаю це справа часу та честі відповідних органів. Завдяки таким хуліганським діям було заподіяно шкоди комунальному майну за попередніми підрахунками на суму близько 50 тисяч гривень (стіни, стеля, жалюзі, оргтехніка). Також пошкоджено низку важливих документів, які потребують тривалого часу відновлення, що призупинить деяку роботу. Та саме основне - це залитий кров’ю вишитий гніванськими майстрами портрет Т.Г.Шевченка, який протягом неповних восьми років висів у кабінеті на стіні та прапор України, який побував зі мною 14 разів на передовій в зоні проведення АТО. Його тримали в руках справжні герої – наші захисники України, на ньому розписувалися наші бійці (переважно це бійці нашого легендарного Вінницького 9-го батальйону, якому ми власноруч з Анатолієм Дроздом возили допомогу), а «активісти - патріоти», які сидять під маминими спідницями мабуть за дешеву винагороду залили їх свинячою кров’ю!!! То хто з нас торгує кров’ю захисників, про що так кричали ці «патріоти»? Оцінку надайте самі!!! 

Фото без опису


І останнє? А звідки кошти «на діяння таких «активістів»? Хто ж зацікавлений в будь яких негараздах, які відбуваються в нашій державі? Відразу скажу, що в той же день або у вечірніх новинах, або на наступний день в ранкових майже по всіх телеканалах росії було показано матеріал з темою «кінець української демократії» підкріплений фотознімками залитого свинячою кров’ю в кабінеті мера портрета Т.Г.Шевченка та Українського Прапора, зроблені нібито «випадковим свідком», який «випадково» опинився в «непотрібному» кабінеті. Оцінку надайте самі! Будемо чекати оцінку правоохоронних органів, які зараз займаються цією справою! Не секрет, що нині московським кремлем тратяться дуже великі кошти в країнах Європи для створення загонів, які дбають « о защите рускоязичного населения». На мою думку, така діяльність проводиться і в Україні! Але ті, хто є виконавцями не завжди знають походження своєї сотні гривень і своїх «хазяєв», свято віруючи, що вони борються за ідею! І це дуже прикро! 
По даному інциденту проводиться слідство, тому конкретні прізвища не називаю! Але сподіваюся за рік наїздів на Гнівань та діяльності таких «депутатів» та «патріотів», Ви, шановні земляки, їх вже добре вивчили! Зараз готується звернення до адміністрації Президента, Кабінету Міністрів України та СБУ, адже вважаю, що в той час, коли державна політика направлена на протидію ворожій російській пропаганді, матеріал відзнятий вищезгаданими «патріотами» це або замовлення або безкоштовний та гарний подарунок агресору, що в свою чергу підриває устрій демократії в Україні і заважає боротися з путінським кремлем! 
Ми ж в свою чергу будемо діяти виключно в законних рамках, захищаючи честь, гідність і спокій в громаді від хуліганів всіма законними методами! 
З повагою, Володимир Кулешов.