11 січня 2019 року у Гніванській міській раді відбулася презентація результатів енергоаудиту будівель дошкільних навчальних закладів №1 та №5.

Такі роботи проводилися у м. Гнівань протягом жовтня-листопада 2018 року у рамках проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика для сталого розвитку міста Гнівань».

Фото без опису

Проект фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та реалізується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Учасниками зустрічі стали представники Гніванської міської ради, дитячих садочків та громадськості.

Фото без опису

Захід розпочався із вітального слова Гніванського міського голови Володимира Кулешова: «Головними результатами проекту стане проведення  комплексної термомодернізації 4-х садочків м. Гнівань. Однак для виконання таких робіт необхідно здійснити енергетичне обстеження будівель, що дозволяє оцінити їх поточний стан і запланувати необхідні енергоефективні заходи».

Фото без опису

Енергетичне обстеження (далі - енергоаудит) ДНЗ №1 та №5 проводили експерти з енергозбереження та енергоефективності ТОВ «Енергосервісна компанія «Адамсон» в рамках заключеного договору із Гніванською міською радою.

Фото без опису

Експерт з енергозбереження та енергоефективності компанії Олександр Куцевалов пояснив, що: «Основною метою проведення енергоаудиту є оцінка поточного споживання енергоресурсів, стану інженерних мереж опалення та котельного обладнання, джерел нераціонального використання енергетичних ресурсів. На основі результатів проведеного обстеження експерти сформували енергоефективні заходи, що можливі для впровадження у кожній з будівель. По кожному з розроблених заходів експертами проведено оцінку потенціалу економії енергоресурсів в натуральних та грошових одиницях, оцінка скорочення викидів СО2, а також проведено фінансовий аналіз запропонованих заходів».

Фото без опису

За результатами енергоаудиту впровадження енергоефективних заходів у ДНЗ №5 дозволять зменшити споживання теплової енергії на 76,48%, електричної енергії на 18,39% та рівня викидів  СО2 на 87,34 т. на рік.

Фото без опису

Очікуванні результати від впровадження енергоефективних заходів у ДНЗ №1 за прогнозами становитимуть економію теплової енергії на 72,10%, електричної енергії на 0,38% та скорочення викидів СО2 на 57,94 т. на рік.

Усі розрахунки виконанні у порівнянні з базовими значеннями.