06 лютого 2019 року в навчально-виховному комплексі учасники дебатного клубу «Freedom»  провели публічний турнір щодо тези «Віртуальне життя – безпечне», приурочений Всесвітньому дню безпечного Інтернету (5 лютого).

Школярі з великим задоволенням готувалися до даних дебатів, адже в сучасному світі майже кожний є учасником всесвітньої павутини. Важко знайти школяра, який би не мав власної сторінки в соціальній мережі, або не шукав інформацію в Інтернеті.

Фото без опису

Турнір пройшов жваво та цікаво. Спікери активно демонстрували  ораторські здібності й обізнаність з теми, аргументовано доводили свою думку, прислухалися до поглядів опонентів, відповідали на питання глядачів.

Спікерами команд були учні 10, 11 класів, місця в глядацькій залі зайняли десятикласники, а також гімназисти-п’ятикласники (1(5)- клас), які вперше були запрошені на дебати (зауважимо, що учасниками дебатного клубу є учні 9-11 класів). 

Фото без опису

Учням 5 класу вдалося здивувати старшокласників і вчителів. Вони надзвичайно уважно слухали виступаючих, декілька разів змінювали свою позицію на користь тієї чи іншої команди, активно задавали питання спікерам, висловлювали свою думку. Складалося враження, що спілкуються не одинадцятикласники з п’ятикласниками, а спілкуються однолітки. 

По закінченню турніру учасники дебатного клубу запросили  гімназистів-п’ятикласників  стати активними учасниками  «Freedom»,  виступати в ролі спікерів і навіть голови дебатів. 

Фото без опису