Вчора делегація із представників Гніванської ОТГ завітала до Калинівської  ОТГ з дружнім візитом, щоб дізнатись про результати діяльності Калинівської об’єднаної громади, обмінятись досвідом, обговорити проблемні питання, які доводиться вирішувати органам місцевого самоврядування. Делегація складалася із: представників міської ради на чолі із міським головою, працівників медицини і освіти.

Фото без опису


Про організаційну структуру міської об’єднаної територіальної громади, бюджет, успіхи, досягнення, проблеми та інше за чашкою кави та чаю, розповів міський голова Шамалюк Анатолій Васильович. 
Безліч питань було до голови Калинівського ЦПМСД Македонського Василя Антоновича, адже  за короткий період часу їм вдалося досягти чудових результатів у декларуванні пацієнтів, наданні медичних послуг і забезпеченні пацієнтів теплом та затишком. 
Представники Гніванської громади поспілкувались з начальником Калинівського Центру надання адмінпослуг Низькоклон Оленою Михайлівною, так як Гніванська міська рада планує відкриття ЦНАПу на території ОТГ . Олена Михайлівна поділилась власним досвідом, адже є багато тонкощів у їх роботі, котрі мають знати працівники місцевого самоврядування перед початком роботи у даній сфері.
Мали можливість гніванчани почути і про освітній процес громади. Мацера Леонід Михайлович начальник міського відділу освіти, розповів як проходять справи у його підлеглих, як фінансуються садочки і школи, про харчування та оплату роботи працівників освіти. 
Благоустрій територій населених пунктів, озеленення, впровадження цивілізованих підходів до збору та утилізації сміття, виховання екологічної свідомості в жителів громади – один із пріоритетів у роботі міської ради. Делегація також ознайомилась з роботою комунального підприємства «Благоустрій» і «Житловик», про котру розповів Білоус Олег Валентинович, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства. 
Не оминув увагу гостей й спортивний розвиток Калинівської громади. Грипечук Сергій Володимирович, керівник ДЮСШ «Авангард» ознайомив делегацію з історією школи, досягненнями вихованців та тренерів. 
Також представники Гніванської громади відвідали працівників міської ради, міського відділу освіти, міський центр первинної медико-санітарної допомоги і Центр надання адміністративних послуг.