У травні 2018 року Гніванська міська рада стала переможцем Фази впровадження програми «U-LEAD з Європою» - створення Центру надання адміністративних послуг у Гніванській міській об’єднаній територіальній громаді. 

Фото без опису

Згідно даного проекту міська рада взяла на себе зобов’язання за власні кошти провести ремонтні роботи по підготовці приміщення під ЦНАП, а програма - надати меблі, комп’ютерну техніку, систему е-документообігу та електронну систему керування чергою. 
Згідно вимог, Центр повинен знаходитися в приміщенні, яке перебуває на балансі міської ради, та знаходиться на першому поверсі будівлі, аби бути доступним для людей з інвалідністю, тому міська рада вирішила реконструювати приміщення міської ради, яке функціонувало як зал засідань.

Фото без опису

Проект будівництва передбачає собою капітальний ремонт приміщення, врахувавши розроблений програмою план приміщення та бренд-бук (візуальні стандарти та фірмовий стиль ЦНАПу). У планах міської ради є облаштування окремого входу до приміщення, встановлення пандусу, розміщення зони очікування, фронт-офісу, а також туалетної кімнати для доступу людей з інвалідністю. 
ЦНАП надаватиме адміністративні послуги, найнеобхідніші для мешканців нашої громади. В Центрі буде створено 11 робочих місць, де працюватимуть фахівці, які пройдуть навчання за спеціально розробленою програмою.

Фото без опису

Фото без опису 

У ЦНАПі планується надання таких послуг:
- державна реєстрація актів цивільного стану;
- реєстрація місця проживання;
- послуги соціального характеру (призначення державних допомог, житлових субсидій тощо);
- державна реєстрація речових прав на нерухоме майно;
- державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;
- видача відомостей з Державного земельного кадастру та ін.