Члени ГО «Гніванчани», які в цей день складалися в основному з працівників міської ради, разом з громадською організацією «Центр Промінь надії» у суботу провели першу в нинішньому році акцію з прибирання ділянки на узбіччях вздовж дороги Вінниця – Тиврів за межами громади. А проявив ініціативу  місцевий активіст Владислав Пугач, який і виявив бажання зробити гарну справу.  Місце проведення суботника визначив  міський голова. 

Фото без опису


– У нас чимало ділянок потребують прибирання в населеному пункті, але з давніх часів за нашою громадою була закріплена ділянка від високовольтної лінії до стели вздовж дороги Вінниця – Тиврів. Саме її вирішили прибрати в першу чергу. Не думав, що назбираємо «добра» аж дев’яносто 120-тилітрових мішків для сміття, – прокоментував Володимир Кулешов, – дуже вдячний за допомогу чотирьом хлопцям з «Центру Промінь надії», організатору Владиславу Пугачу та працівникам міської ради (як завжди вони складали основну чисельність учасників). 
Далі в планах голови ГО «Гніванчани» Анатолія Дрозда розчистка даного відрізку дороги від порослі. А Владислав Пугач вже шукає нові ділянки для прибирання, бо розуміє, що ніхто за нас це не зробить.

 

Ось такі гори сміття були знешкоджені активістами

Фото без опису
Цілий арсенал пляшок з під алкоголю

Фото без опису
І як же без такої знахідки

Фото без опису

З побаченого висновок такий - сміття накопичується з трьох джерел: 
- від тих, хто викидає пачки від цигарок та пусті пляшки з вікон автівок; 
- від тих, хто використовує посадки для відпочинку і не прибирає за собою;   - від тих, хто цілеспрямовано вивозить сміття в посадки замість сміттєзвалища. 

Шановні друзі! Прохання не викидати сміття в посадки  та не засмічувати  землі України. Це по-перше, не патріотично, по-друге, тягне на покарання у вигляді штрафу до 1500 грн.  
Долучайтеся до  корисних справ громади!