Сьогодні, 15 березня,  наше місто відзначає подію, що пройшла крізь віки – 75-у річницю визволення м. Гнівань від німецько-фашистських загарбників.

Захід, приурочений цьому величному подвигу наших дідів та прадідів, відбувся сьогодні в приміщенні Ради ветеранів. Вшанувати пам’ять та славу героїв прийшли: ветерани, вчителі та учні шкіл, бібліотекарі, медпрацівники, працівники культури та мистецтва, депутати та працівники Гніванської міської ради, молодь та мешканці міста.

Розпочав захід міський голова Володимир Кулешов, згадавши усіх гніванчан, які 75 років тому  брали участь у визволенні рідного містечка. Присутні мали змогу пригадати історію років війни та пісні у виконанні народного аматорського хору «Джерело» (керівник М. Бухов, концертмейстер О. Биковська). Своїми спогадами про день визволення міста поділився син героя Другої світової війни Яніцький Георгій Михайлович, який отримав відзнаку за свого батька «За визволення Вітчизни».

Дякуємо ветеранам, учасникам бойових дій, що ціною власного життя захистили наше майбутнє. Вічна слава та вічна пам’ять полеглим!