Традиційно щороку у третю суботу липня у Гнівані святкують «День Кума і Куми». Цьогоріч свято співпало з «днем тиші» перед парламентськими виборами. Але, яка може бути тиша на такому святі? Отож, субота (20 липня) у Гнівані була гучна, святкова та весела. Саме так мають зустрічатися куми і проводити спільно час! На святі були запальні музики, пісні, танці, розваги, смачні напої та їжа, святковий ярмарок, атракціони і звичайно розіграш безкоштовної лотереї «Щасливий дзвінок»!

Фото без опису

Нагадаємо, що свято «День Кума і Куми» вигадав та започаткував Гніванський міський голова Володимир Кулешов. І хоча воно поки що проводиться лише у Гнівані, проте з’їжджаються на нього мешканці багатьох населених пунктів, а цього разу спеціально на свято приїхали й гніванчани, які мешкають закордоном! І як відзначив один із щасливчиків лотерейного розіграшу: «Таке свято повинно святкуватися по всій Україні і далі!» Сам автор свята, наш міський голова, пояснює, що в цей день є нагода згадати своїх кумів, привітати їх, а, по можливості, зустрітися і гарно відсвяткувати! З його слів, таке свято має напрямок об'єднання українців, адже куми мають своїх кумів, а ті в свою  чергу своїх і, якщо взятися всім за руки, утвориться великий щільний цілісний ланцюг, який здатен об’єднати всіх. 

Фото без опису

Взагалі на святкуванні було тісно, адже на чималу площу суботнього ринку зібралося до трьох тисяч учасників. Їх розважали місцеві артисти-аматори та артисти-професіонали. До останнього моменту всіх тримала інтрига та надія на виграш цінних призів, які були надані меценатами свята (від міського голови Володимира Кулешова холодильник, голови ГО «Гніванчани» Анатолія Дрозда пральна машина, голови правління ВАТ «Гніванський кар’єр» Віктора Берещука телевізор, директора ТОВ «Субекон» Андрія Чемеса та директора ТОВ «Органік-Д» Вадима Кричковського пара поросят,  керівника  ПП «Яско» Ігора Скромного пальне, директора меблевого магазину «Петро Поль» Максима Бабінчука стіл-тумба, директора компанії «Viknaroff» Віктора Ходора мікрохвильова піч, Гніванської міської ради пилосос та електрочайник, комерційного директора ТОВ «Демидівський граніт» Володимира Прідолоби мультиварка, ГО «Гніванчани» електром’ясорубка, ПП «Струль» праска).

Фото без опису

Родзинкою свята став виступ Заслуженого артиста України Ігоря Юрковського в супроводі гурту «Фанфари Купали». Свято відбулося під патронатом Гніванського міського голови за підтримки міської ради, ПП «Мур», ГО «Гніванчани», КП «Гніваньводопостач»,  КЗ «Калина» та інших. Особлива подяка ведучим свята – Лілії Помикаловій, Людмилі Теслі, Сергію Розгонюку, а також військовій частині Нацгвардії України 3008 (командир Джула В. З.), які чітко, злагоджено, дисципліновано, як і годиться військовим, нагодували учасників свята смачною солдатською кашею та юшкою.

На щастя та на розквіт Гніванської ОТГ міський голова на святі в майстер-класі «Кузня щастя» власноруч викував підкову, а гніванчани долучилися до ковки  металевого сонечка, кожна насічка на якому – побажання громаді процвітання. Свято тривало до пізньої ночі з веселощами та танцями. Дякуємо всім за участь, а меценатам за спонсорську допомогу!   

Фотозвіт за посиланням https://gnivan-miskrada.gov.ua/album/4328/