Дуже часто до Гніванської міської ради звертаються мешканці з питаннями щодо асфальтування вулиць, а саме: «Чому ви заасфальтували саме цю вулицю, а не іншу?», аргументуючи це тим, що там живе або чиновник, або депутат чи хтось інший, який має відношення до влади. Тому відтепер ви зможете самі обирати черговість асфальтування вулиць.

Фото без опису

Міська рада вже заасфальтувала всі вулиці, що ведуть до об'єктів соціального значення, а саме закладів освіти, культури, медицини та інших, а також дороги з найбільшою інтенсивністю використання.

На даний час на дві вулиці вже виготовлена проектно-кошторисна документація, які будуть заасфальтовані без голосування: вул. 1 Травня та вул. Маліновського.

Згідно розпорядження міського голови, черговість асфальтування вулиць будуть визначати місцеві жителі шляхом голосування.

Для того, щоб подати свою вулицю на голосування мешканцям вулиць НЕОБХІДНО:

1. З 16 вересня по 16 жовтня створити вуличний комітет шляхом загальних зборів мешканців вулиці; обрати голову, який буде представляти інтереси вулиці.

2. Підготувати звернення від голови вуличного комітету з підписами мешканців про винесення вулиці на голосування.

3. Подати оригінал протоколу зборів про створення вуличного комітету та лист-звернення про винесення вулиці на голосування. ВАЖЛИВО! Протокол зборів повинен містити 4 питання порядку денного: 1) обрання секретаря; 2) створення вуличного комітету; 3) обрання голови вуличного комітету та надання йому повноважень; 4) про звернення до Гніванської міської ради стосовно асфальтування вулиці та винесення її на голосування.

Після отримання міською радою протоколів та листів від вуличних комітетів з 19 по 31 жовтня буде тривати голосування для визначення черговості асфальтування вулиць у 2020 році. В результаті голосування буде обрано три вулиці-переможці, які набрали найбільшу кількість голосів.

За будь-якою інформацію та зразками протоколів, ви можете звернутися в міську раду (каб. № 12).

Друзі, поспішайте, створюйте вуличні комітети, адже є відповідні терміни подачі вищевказаних документів. У жовтні-листопаді 2019 року формується місцевий бюджет на 2020 рік, в який закладаються кошти на асфальтування вулиць.