Упродовж Тижня сталої енергії, що проводиться в рамках проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань», з 22 по 28 вересня 2019 р. в навчально-виховному комплексі «ЗШ І-ІІІ ст.-гімназія №2» м.Гнівані було проведено ряд заходів.

Пастухова А.П., класний керівник 3(7)-В класу,  та Григорук Н.Д., класний керівник 5(9)-В класу, провели для своїх вихованців інформаційні години на тему: «Збереження екосистеми та навколишнього середовища».

Діти, які відвідали тренінги «Школи екосвідомих гніванчан» 14 вересня 2019 р., ініціювали створення екологічного клубу на базі навчально-виховного комплексу. Перше заняття даного клубу відбулося 27 вересня 2019 року у формі екологічного марафону. Під час інтелектуальної гри три команди: «Юні екологи» (9 кл.), «Туристи» (8 кл.), «Зірочки» (7 кл.), - виконували завдання, спрямовані на формування екологічних знань та навичок, виховання почуття власної відповідальності за стан довкілля. За результатами роботи та оцінкою членів журі (Бабійчук Т.В., Добачевська М.П., Балинська В.А.) І місце здобула команда учнів 7-х класів «Зірочки», ІІ місце – команда «Туристи», ІІІ місце – команда «Юні екологи». Учасники заходу були нагороджені грамотами та отримали пам’ятку «Енергозбереження. Почни з себе!»

У навчальному закладі було проведено виставку учнівських робіт «Енергозбереження – крок до майбутнього», а також проінформовано батьків та дорослих з питань зміни клімату, сортування сміття та ефективного використання енергії.