25 вересня в залі засідань Ради ветеранів відбувся тренінг на тему: «Співпраця влади та мешканців - запорука сталого розвитку громади». Громадські об‘єднання - як основний двигун позитивних змін в суспільстві. Залучення ресурсів - допомога в реалізації гуманітарних викликів. Як мешканці громади мають право вплинути на рішення місцевої влади?».Захід відбувся в рамках співпраці між Гніванською міською радою та Вінницькою обласною правозахисною організацією Джерело надії / Spring of Hope спеціалісти якої і стали організаторами заходу.

На изображении может находиться: 1 человек, ребенок и в помещении

У тренінгу взяли участь представники державних та комунальних установ громади, а також представники громадськості. Захід розпочався із вітального слова міського голови, який зазначив, що створення громадського суспільства в нашій ОТГ, дасть змогу самим мешканцям безпосередньо брати участь у розвитку нашої громади, адже кому як не їм вирішувати яким має бути їхня громада. Участь мешканців громади у спільній життєдіяльності ОТГ – це вирішення спільних для мешканців територіальної громади проблем чи реалізації їх інтересів.

На изображении может находиться: 1 человек, в помещении

Під час тренінгу присутні дізнались про свої можливості і права в громаді як жителя, шляхи залучення мешканців до прийняття рішень через власні ініціативи, електронні петиції, Громадський бюджет, проекти рішень громадян, та як саме це впливає на прийняття рішень органами місцевого самоврядування.

На изображении может находиться: 6 человек, в том числе Nadya Kozoriz, Ольга Бобрус, Ірина Льопко, Наталія Заплатинська и Вікторія Шаргородська, люди улыбаются, люди сидят и в помещении

Також нагадаємо, що відповідно до Меморандуму про співпрацю між Гніванською міською радою та Вінницькою обласною правозахисною організацією «Джерело надії», двічі на місяць (по вівторках) у приміщенні Гніванської міської ради спеціалісти організації надають безкоштовні юридичні консультації, а також допомогу у складанні позовних заяв до суду та інших правових документів.

Графік прийому до кінця року :01 жовтня, 22 жовтня, 12 листопада, 26 листопада, 10 грудня та 24 грудня 2019 року з 10-ї до 12-ї години.