Гідність – це повага до прав людини, повага до її особистості, незалежно від того, який вона має соціальний статус, соціальний бекграунд, звідки вона родом, де проживає. Одним з найбільших проявів гідності за останні роки був Майдан, коли в грудні 2013 року десятки студентів вийшли на вулиці відстояти своє право на гідність і відстояти право країни обирати цивілізований шлях.

Фото без опису

Відповідно до листа МОН України «Щодо відзначення Дня Гідності та Свободи» та  з метою  вшанування громадянського подвигу учасників Революції Гідності у  школі було проведено ряд заходів. Найбільш емоційним було засідання круглого столу з учнями 9-11 класів на тему: «Революція 2013-2014 років – це протистояння між тими,  хто має гідність, і тими, хто не тільки не має її, а й взагалі не розуміє, що це  означає»,  підготовлене педагогами школи.  Старшокласники зійшлися на думці,  що дуже важливо подумати про три речі.

Фото без опису

По-перше, що кожен і кожна з нас – досить хороша людина така, яка є.  Учнівство може змінити світ, бо впливає на інших людей. Як вони використають свої лідерські якості?

По-друге, всі ми повинні визнати, що нам як людям властиві гідність і цінність просто через те, що ми люди.

І по-третє,   важливо, аби учні думали про те, що вони підтримують, за що борються і що збираються робити наступного року конкретно, щоб допомогти реалізувати нагальні питання руху країни вперед.

Адміністрація школи