З 9 по 13 грудня в НВК відбувся Всеукраїнський тиждень правових знань. Тиждень розпочався з учнівської виставки матеріалів на правову тематику. Також у шкільній бібліотеці можна було ознайомитись із тематичною виставкою літератури про права людини. Уперше було організовано виставку учнівських політичних мемів, яка пройшла успішно. Цікавою та змістовною була виставка учнівських малюнків "Як я бачу свої права".

На изображении может находиться: 6 человек, люди сидят, стол и в помещении

Шануючи звичаєве право, краєзнавці відновили старовинний звичай - ставити дідуха на свята, що колись служив за ялинку. На ньому юні правознавці прикріпили важливі дати з історії України, особливо ті, коли українці перемагали ворогів.

На изображении может находиться: 12 человек, люди улыбаются, люди стоят

10 грудня в усіх класах НВК було проведено Всеукраїнський урок "Права людини" з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Із зацікавленістю учні слухали коментар нормативних актів про захист держави, як священний обов'язок кожного громадянина.

Учні підготували й провели усний журнал до Дня пам'яті жертв геноциду, який відзначається 9 грудня на міжнародному рівні. Згідно плану Тижня було організовано віртуальну мандрівку "У світ юридичних професій". Учні знайомились із професією адвоката-нотаріуса, прокурора, судді, слідчого та ставили багато цікавих запитань.

З учнями спілкувався ректор Вінницької академії неперервної освіти Степан Іванович Дровозюк. Він розповів учням багато цікавих фактів про світ юридичних професій, відвідав шкільний музей і кабінет краєзнавства.

На изображении может находиться: 2 человека, люди сидят, стол и в помещении

Традиційно в нашій школі проводяться конкурси на юридичну тематику між учителями та учнями. Цього разу було проведено брейн-ринг "Мої обов'язки". Учні та вчителі завзято змагалися за перемогу.

На изображении может находиться: 7 человек, люди стоят

Знавці права організували юридичний десант до учнів молодших класів. У доступній формі вони розповідали їм про права, свободи та обов'язки людини і громадянина. Учні 9-х класів провели віртуальну гру на тему "Хочу стати дипломатом". На сьогодні професія дипломата є найважливішою. 13 грудня команда учнів 9-х класів "Нащадки Орлика" брала участь у Всеукраїнському інтелектуально-розважальному конкурсі "Правничі ігри", який відбувся в ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м.Гнівані, та отримала подяку.

Адміністрація школи