За ініціативи міського голови В. Кулешова відбулась нарада за участі начальника Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської РДА О. Чичкалюка, працівників Управління та Гніванської міської ради щодо механізму взаємодії Гніванського ЦНАПу та УПСЗН із надання адміністративних послуг з соціальних питань.

Центр надання адміністративних послуг, що незабаром відкриється в Гнівані здійснює останні приготування. Це, перш за все, стосується як закінчення ремонтних робіт, так і організації роботи. Одним із проблемних питань, які потрібно вирішити - це взаємодія з районним Управлінням праці, який має доступ до бази даних і є надавачем адміністративних послуг щодо призначення субсидій, допомог та пільг. Працівники ЦНАПу Гніванської міської ради прийматимуть заяви та необхідні документи від населення та передаватимуть їх Управлінню для нарахування субсидій та допомог. Після опрацювання необхідних документів Управління праці повідомлятиме працівників ЦНАПу про результати розгляду звернень громадян, які будуть інформувати заявників.

В даний час працівники ЦНАПу проходять навчання у тиврівських спеціалістів щодо надання адміністративних послуг із призначення субсидій та допомог. Наступним кроком буде налагодження співпраці із надання пільг населенню.

Для підтримки належного функціонування Гніванського ЦНАПу працівниками Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської РДА здійснюватиметься виїзний прийом громадян у Гніванському Центрі надання адмінпослуг протягом місяця.

Ситуація із надання соціальних послуг ускладнюється тим, що доступ до бази даних Управління праці стосовно питань отримання субсидій, допомог та пільг мають виключно спеціалісти Управління праці, яке знаходиться в смт. Тиврів.

Сподіваємось на розуміння громадян Гніванської ОТГ при виникненні тимчасових незручностей.