23 березня в кабінеті Гніванського міського голови В. Кулешова відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Гніванської міської ради, на якому створили та затвердили склад штабу «Протидії поширення вірусу COVID-19 на території Гніванської ОТГ», до якого увійшли: Кулешов В.В., міський голова - голова штабу; Поштар О.В. , секретар виконкому міськради - секретар штабу; Дрозд А.С., голова ГО «Гніванчани»; керівники: Берещук В. О. (ВАТ «Гніванський кар’єр»), Хардикайнен О. В. (ПрАТ «Гніванський СЗБ»), Прідолоба В. М. (ТОВ «Демидівський граніт»), Швець О. П. (Гніванське відділення поліції), Носов Р. В. (ДПРЧ-6), Шевчук Р. М. (В/Ч 2287), Томчук Л. П. (Гніванська міська лікарня), Швець О. Ф. (КП «Гніваньводопостач»); представники міськради: Висідалко А. Т. (секретар міськради), Яковець О.М. (перший заступник міського голови).

На изображении может находиться: 3 человека, в том числе Санктуарій Св. Йосифа М.Гнівань и Анатолій Дрозд, люди сидят и в помещении

Відразу по завершенню роботи комісії ТЕБ та НС відбулося перше засідання штабу за участі настоятеля Санктуарію Св. Йосифа о. Кшистофа Бузіковського ОМІ. На обговорення було винесено низку питань, а саме:

1. Про ситуацію в місті, проведену роботу в запобіганні коронавірусу, пошук та залучення всіх наявних ресурсів всередині громади.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят, стол, офис, экран и в помещении

2. Про застосування благодійного рахунку Санктуарію Святого Йосифа римо-католицької парафії для збору благодійних коштів для боротьби з коронавірусом.

3. Вирішення питання щодо створення блокпосту на в’їзді в м. Гнівань з Вінницького напрямку, розміщення та харчування нацгвардійців і виготовлення відповідних знаків.

4. Про роботу підприємств та установ в умовах карантину.

5. Залучення техніки та особового складу поліцейських, рятувальників, військових та комунальників для вирішення питань дезінфекції, санітарії та порядку в громаді.

Серед першочергових заходів визначили:

- патрулювання вулиць силами поліції та громадських формувань;

- дезінфекція під’їздів багатоповерхівок силами комунальників;

- дезінфекція лавок та зупинок громадського транспорту силами рятувальників;

- полив центральної дороги міста силами військовослужбовців.

Всі члени штабу виявили готовність до співпраці та прикладуть максимум зусиль з метою недопущення поширення вірусу COVID-19 на території громади та регіону!

Запрошуємо всіх долучитися до спільної боротьби задля здоров`я та життя українців! Бажаємо бути здоровими!