Поради, які допоможуть співіснувати цілодобово в одному просторі, поважаючи межі одне одного:
Насамперед потрібно пам’ятати, що ця кризова ситуація не буде постійною, адже людство не раз переживало пандемії.
Зберігати авторство свого життя: планувати свій день, виходячи зі своїх потреб – це і спільний час з рідними, і час для свого задоволення (відновити хобі, вивчати іноземну мову, читати, дивитись фільми, слухати музику чи писати її та багато іншого); професійні завдання, коли працюєш у режимі онлайн.

Фото без опису


Фізична активність (зараз вона просто необхідна!). Вчені довели, що фізичні вправи і ранкові і вечірні підтримують наш психологічний і емоційний стан, і тим самим зводять до мінімуму виникнення депресії та надмірної тривоги.
Особливу увагу приділяти дітям. Не забувайте про те, що дітям потрібна ваша підтримка. Адже навчання перейшло в режим онлайн і не всім дітям вдається самотужки опрацьовувати новий матеріал, окрім цього, вони звикли до активності, відвідували різноманітні гуртки і просто гуляли з друзями. Намагайтеся проговорити і навіть прописати обов’язки. В кожного тоді буде своя відповідальність, повага до іншого. Це допоможе знімати навантаження на одну людину і згуртовувати вашу сім’ю.
Для збереження доброго партнерського стосунку не забувайте про слова вдячності, підтримки, компліменти. Можна спільно переглядати фото чи відео з сімейних подій, поїздок. Дозвольте собі мріяти, обговорюйте майбутні плани. В такий спосіб ви зможете переключати свою увагу на позитив, отримуючи радість та ресурс.
????????????102 – виклик поліції.
15-47 – Урядова «гаряча лінія» для осіб, які страждають від домашнього насильства. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними й конфіденційними.
0 (800) 500 335або 116 123 – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації. Дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України.
????????‍??103 – виклик бригади швидкої медичної допомоги.
Вінницька обласна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі????073 138 80 37, 095 796 44 72, vocsssdm@ukr.net
Вінницька міська мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі ????098 900 15 60, 093 900 15 60, vmc_sdm@vmr.gov.ua
В умовах карантину мобільні бригади надають соціальні послуги шляхом проведення фахових консультацій: за допомогою телефонного зв’язку; із застосуванням електронних комунікацій; із здійсненням екстрених виїздів у випадках, коли існує загроза життю і здоров’ю постраждалих осіб з метою надання послуги кризового та екстреного втручання, перевезення постраждалих до обласного притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.
(за матеріалами Вінницької ОДА)