Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 10 липня:

Фото без опису

?? В Україні за минулу добу зафіксовано 819 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 67 у дітей та 65 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 214 осіб. Одужала за добу рекордна кількість — 1016 осіб, померли 18 осіб.
?? За останню добу проведено 27 281 тестування, з яких 13 134 методом ПЛР, 14 147 методом ІФА.
?? За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Закарпатській (112) та Львівській (82) областях та в місті Києві (118).
?? МОЗ разом з Міністерством освіти і науки мають намір найближчим часом розробити й оприлюднити правила відвідування шкіл у новому навчальному році. Наразі визначаються умови, за яких буде дозволено звичайну форму навчання чи запроваджено онлайн-форму (або вони будуть поєднані).
?? МОЗ планує закупівлю і поставку нового обладнання для опорних лікарень у рамках виконання рішення уряду до кінця поточного року. Для цього з державного бюджету виділено 5,3 млрд грн. Ці кошти буде використано, зокрема, на придбання комп’ютерних томографів, ангіографів, систем ендоскопічної візуалізації для операційних блоків.
?? Міністр доручив НСЗУ пришвидшити процес укладання договорів з медичними закладами для прискорення їх дофінансування. Це стосується лікарень, які цього року мають дефіцит коштів щодо рівня минулого року. Рішення про виділення антикризового пакету фінансування уряд прийняв 19 квітня поточного року.
?? Особа, яка контактувала з хворим на COVID-19, згідно з діючими правилами, повинна пройти обов'язкову самоізоляцію впродовж 14 діб. Такий термін відповідає інкубаційному періоду коронавірусу.
?? У групу ризику при захворюванні на COVID-19 входять особи з цукровим діабетом, серцево-судинними захворюваннями, хронічними захворюваннями легень, іншими супутніми хворобами та особи старші за 60-65 років. Міністр закликав ці категорії людей бути особливо обережними та дотримуватися рекомендацій щодо профілактики інфікування коронавірусом.