Згідно листів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області СЗ -4.1/2549/20, СЗ-4.1/2550/20,  від 08.12.2020р, через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів  RASFF надійшли наступні повідомлення:

Фото без опису

  •  щодо виявлення несанкціонованої речовини оксиду етилену у  насінні кунжуту, що експортувалось з Індії (виробник Barea srl, Quinto di Treviso) з якого виготовлено хлібні палички, що експортувалось з Італії (виробник: Grissitalia srl, Alessandria) до інших країн – членів ЄС та до України ( отримувач: ТОВ «Модерн Трейд», вул. Болгарська, 1, м. Одеса, 65007);
  •     щодо виявлення несанкціонованої речовини оксиду етилену у органічній тахіні (кунжутова паста), що експортувалось з Нідерландів (вироблено для: Machandel B. V., Haulerwijk; оптовик: De Smaakspecialist, Ulvenhout) до окремих держав-членів ЄС та до України (отримувач: ТОВ «Бюро Вин» вул. Мечникова,9, м. Київ, 01201).

           Просимо суб’єктів господарювання, що здійснюють обіг харчових продуктів в разі виявлення даної продукції припинити її реалізацію та  повідомляти Жмеринське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області по телефону (04332) 5-07-96.