Молоді батьки знову отримуватимуть пакунки малюка у пологових будинках при народженні малят.

Фото без опису

25 листопада Кабінет Міністрів України затвердив Постанову «Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка".

Постановою передбачається повернення бебі-боксу так званої натуральної форми. Тобто, батьки не пізніше 30 днів від народження дитини мають отримати від держави набір першої необхідності.

Право на отримання "пакунка малюка" мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які в установленому законодавством чи міжнародними договорами України порядку в'їхали в Україну та постійно/тимчасово проживають на її території або тимчасово перебувають в Україні, а також особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили живонароджену дитину.

"Пакунок малюка" надається на кожну новонароджену дитину. Отримувач може відмовитися від отримання "пакунка малюка" на підставі заяви, поданої керівнику закладу охорони здоров'я у паперовій або електронній формі.

"Пакунок малюка" може видаватися отримувачу:

???? закладом охорони здоров'я при народженні дитини;

????структурним підрозділом з питань соціального захисту населення, а також за місцем проживання/перебування отримувача у разі:

??відсутності "пакунка малюка" в закладі охорони здоров'я;

??народження дитини за межами України;

??народження дитини поза межами закладу охорони здоров'я.