Сміття в Гніванській громаді – дуже болюча тема для багатьох жителів. У нашій громаді послугою з вивезення твердих побутових відходів користується кожен. Однак є громадяни, які категорично відмовляються від укладання договору на вивіз сміття, мотивуючи це тим, що в них немає сміття, але якщо подивитися на наші ліси, лісосмуги, під’їзні дороги до лісів– скоріш за все, це зробили ті, в кого немає сміття. І мешканці громади постійно спостерігають картину «процвітання» стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах та лісах.

Нет описания фото.

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи», ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», кожна особа, підприємство чи організація, яка є джерелом утворення побутових відходів зобов’язана укласти договір про поводження з побутовими відходами. Згідно з рішенням виконавчого комітету Гніванської міської ради від 30.11.2020 року №169 виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів у Гніванській територіальній громаді, за результатами конкурсу, визначено КП «Гніваньводопостач». Це підприємство уповноважене укладати з юридичними та фізичними особами договори на вивезення твердих побутових відходів на території Гніванської громади.

На сьогоднішній день у Гніванській громаді діє єдиний тариф на вивезення побутових відходів, який складає 16 грн з 1 особи /місяць. Сплачують за сміття тільки ті люди, які фактично проживають, на особовий рахунок КП «Гніваньводопостач». Вивіз сміття від багатоквартирних будинків здійснюється за відповідним графіком:

- в с. Грижинці, с. Могилівка, с. Демидівка - 2 рази в місяць;

- в селах, які доєдналися (Селище, Урожайне, Ворошилівка, Маянів, Борсків, Потоки, Рижавка) також буде здійснюватися відповідно до тарифу та графіку 2 рази в місяць.

Графік вивозу сміття в новоприєднаних населених пунктах буде оприлюднений згодом.

Також хочемо повідомити, що на оплату послуг КП «Гніваньводопостач» діють пільги та субсидії, в тому числі на вивіз сміття.

28-29 січня та 4-5 лютого з 9-00 до 16-00 працівники КП «Гніваньводопостач» здійснюватимуть прийом громадян у приміщенні Селищенської сільської ради. Запрошуємо мешканців с.Селище для укладення договорів на вивезення сміття.

Дякуємо усім свідомим мешканцям, які вже заключили договір на вивезення сміття. Маємо надію, що згодом всі мешканці зрозуміють необхідність цивілізованого поводження з твердими побутовими відходами, адже наша планета і так потопає в смітті.

Для несвідомих мешканців повідомляємо, що викидання сміття у невстановленому місці тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу - від 340 до 1360 гривень.

Чистота в нашій громаді залежить від кожного з нас!