- Україна увійшла в перелік країн, яким Глобальна ініціатива Gavi COVAX надасть вакцини від COVID-19 вже у першій хвилі розподілу. Для початку вакцинації вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцини від компанії Pfizer.

Возможно, это изображение (1 человек и стоит)

??Наступне постачання вакцин у рамках ініціативи COVAX відбудеться з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року. Під час другого постачання Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

??Наразі в списку вакцин GAVI COVAX, які будуть надаватись, - Pfizer, AstraZeneca, Novavax, Moderna та Curevac. З квітня COVAX очікує на збільшення об’ємів вакцини і МОЗ України також висловлює зацікавленість у продовженні даного партнерства.

??Аби закупка і постачання вакцин була своєчасною, Україна підпише з Pfizer додатковий пакет документації щодо систем безпеки (ліцензія на імпорт) і відповідальності на основі українського законодавства в тому числі. Упродовж усього процесу вакцинації МОЗ України триматиме зв’язок із COVAX, аби обмінюватися досвідом, спільно напрацьовувати ефективний механізм проведення кожного етапу вакцинації.

??Україна впевнено тримає оборону проти коронавірусу завдяки виваженим діям Міністерства охорони здоров’я: крива захворюваності йде на спад, а ми рухаємося чітко за графіком і Національним планом вакцинування.