Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка» повідомив народний депутат України, голова підкомітету ВРУ з питань енергозбереження та енергоефективності Сергій Нагорняк.

Фото без опису

«В парламенті був зареєстрований базовий законопроєкт про енергоефективність, який пройшов уже наш комітет і був схвалений комітетом. Сподіваюся, що найближчим часом парламент прийме законопроєкт про енергоефективність», – сказав депутат.

За його словами, це буде сприяти енергонезалежності України.

«Що таке енергонезалежність України. Це в першу чергу збільшення газовидобутку, який забезпечить на 100% потреби населення, 100% потреб комунальних підприємств, комерційного сектору. Повернення у державну власність облгазів через націоналізацію цих підприємств. Стала робота Національної енергетичної компанії Енергоатом і робота всіх 15 енергоблоків та добудова 3 та 4 енергоблоку Хмельницької атомної електростанції», – перерахував Нагорняк.

Також він вважає, що необхідно забезпечити будівництво нових гідроакумулюючих електростанцій і нових гідроелектростанцій та збереження тих обленерго, які ще знаходяться у державній власності.

«Маємо інвестувати значні кошти в енергоефективність, тільки після цього ми насправді станемо енергоефективними», – зазначив Нагорняк.