Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка» повідомив виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук.

«Ключовими для залучення інвестицій є декілька факторів. По-перше, це зрозумілі правила гри. Якщо ми говоримо про європейський вибір України, то це європейські правила. Залучення найкращого досвіду з Європи, для того, щоб внутрішні правила відповідали європейським трендам», - сказав Сахарук.

Також він відзначив важливість формування незалежного професійного регулятора ринку.

«Мало написати добрі правила, потрібно забезпечити виконання їх та покарання тих, хто їх не виконує. Для цього потрібна досить професійна команда регуляторів. Це мають бути люди, які мають великий досвід і мають можливість безупереджено забезпечити чітке виконання правил всіма учасниками ринка. Тільки в цьому випадку інвестори побачать сигнал, побачать, що вони можуть вкласти гроші і ці гроші будуть захищені», – вважає виконавчий директор ДТЕК.

Ще одним стимулом залучення інвестицій він назвав державну підтримку інвесторів.

«Далі є важливою державна політика. Держава має гарантувати інвесторам те, що правила є, регулятор працює, і якщо є проблеми, то держава стане на бік інвестора для того, щоб захистити ці гроші», – сказав Сахарук.