Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка» повідомив заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець.

«На сьогодні у Верховній Раді депутатами зареєстрований законопроєкт, він пройшов перше читання, готується наразі до другого читання. І цим законом передбачається фактично нові інструменти регулювання.

По-перше, це рамковий закон, який зроблений на виконання 98-ї рамкової Європейської директиви, директиви про управління відходами», – зазначив Стрілець.

За його словами, новий закон кардинально змінить застаріле законодавство у сфері екологічного захисту та переробки сміття

«Дуже багато принципів. Принцип розширеної відповідальності виробника. Запроваджується ієрархія відходів, відбувається практичне регулювання всіх сфер так, як це зроблено в цивілізованих європейських країнах. Далі ми повинні отримати новий фундамент, який дасть можливість запровадити нормальні європейські принципи для європейської держави, бо Україна – це Європа, ми повинні цивілізованим шляхом розвиватися», – сказав Стрілець.

Долучайтесь до трансляції: https://www.facebook.com/Forum.Ukraine30/videos/276346980592024