24 лютого о 14:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться презентація першого в Україні інклюзивного літературного конкурсу для дітей та юнацтва імені Дмитра Ружевича.

Фото без опису

Конкурс проводиться «Видавничим центром «12» за підтримки Українського інституту книги та Донецької обласної державної адміністрації.

Мета конкурсу: популяризувати читання серед дітей та молоді країни, вшанувати пам’ять Дмитра Ружевича, унікального книголюба з села Сергіївка на Донеччині, відкрити нові літературні таланти, формувати толерантність в інклюзивному просторі та залучати дітей і підлітків з інвалідністю до яскравого творчого життя.

Під час заходу організатори конкурсу представлять результати 2020-го конкурсного року. Експерти проаналізують важливість культурної колаборації промоції читання та розвитку інклюзії з боку держави, зокрема Українського інституту книги, та створення спеціальних можливостей для дітей з інвалідністю. Першим кроком у напрямку співпраці промоції читання та розвитку інклюзії стане інклюзивний літературний конкурс імені Дмитра Ружевича.

Організатори конкурсу оголосять про прийом рукописів на Інклюзивний літературний конкурс для дітей та юнацтва імені Дмитра Ружевича у 2021 році.

До розгляду приймаються оригінальні твори українською мовою від учасників віком до 18 років.

Спікери:

Олена Осмоловська, письменниця, директорка «Видавничого центру «12»

Анастасія Євдокимова, начальниця відділу промоції читання Українського інституту книги

Євгенія Пірог, письменниця, членкиня журі конкурсу

Костянтин Грубич, тележурналіст, телеведучий, блогер, автор книги "Смачна країна".

Довідково:

Дмитро Ружевич, на честь якого започатковано Всеукраїнський інклюзивний літературний конкурс, — 17-річний хлопець-книголюб із села Сергіївка на Донеччині, якому пересування у колісному кріслі не завадило стати рекордсменом України та отримати звання "наймолодшого директора приватної бібліотеки".

Український інститут книги – державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

Читайте "День" в FacebookТwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!