Сьогодні, 26 лютого, з метою контролю якості виконання термомодернізації ДНЗ №1 та №3 місто Гнівань в черговий раз відвідали експерти Команди підтримки Програми ЄС «Угода мерів - Демонстраційні проекти» Дмитро Іваненко та Олександр Надточий.

 

Нагадуємо, що термомодернізація закладів виконується  у рамках проєкту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань». Проєкт фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та реалізується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер». 

 

 

Робоча група у складі експертів, представників міської ради, команди проєкту та громадськості, підрядників та технічного нагляду відвідали та оглянули усі будівельні майданчики. На завершення візиту експерти зустрілися із міським головою Володимира Кулешова для обговорення підсумків візиту, проміжних результатів та подальших планів проєкту.

 

Наразі будівельні роботи у дитячому садку №1 знаходяться на етапі утеплення перекриття горища. Завершено усі монтажні роботи у котельні, зокрема уже встановлена димова труба.  

 

Натомість у дитячому садку №3, будівля якого є набагато меншою у порівнянні з ДНЗ №1, будівельники уже успішно запустили оновлену систему опалення із новим твердопаливним котлом. Всередині приміщені дитячого садка активно тривають внутрішні оздоблювальні роботи: шпаклювання стін та стель виконано на близько 80%, завершується укладання керамічної плитки. Найближчим часом будівельники уже планують перейти до внутрішніх робіт із декоративного оздоблення.

 

Разом з тим, на своє завершення очікують фасадні роботи обох дитячих садків. Продовження утеплення фасаду у ДНЗ№1 та декоративне оздоблення фасаду ДНЗ №3 розпочнуться як тільки середньодобова температура повір’я перевищуватиме 5 градусів за Цельсієм.

 

Нагадуємо, що наступними об’єктами, у яких будуть виконані заходи із термомодернізації у рамках проєкту, стануть дитячий садок №4 та №5 м.Гнівань.

Наразі команда проєкту здійснює організаційну підготовку до ремонтних робіт, які розпочнуться після завершення поточних об’єктів. Зокрема, проведення тендеру для капітального ремонту ДНЗ №5 уже перебуває на етапі розгляду тендерних пропозицій від потенційних підрядників (деталі за посиланням: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-01-20-002107-b), а для капітального ремонту ДНЗ №4 готується оголошення тендеру.  

 

Слідкуйте за новинами проєкту на сайті та у соціальних мережах за посиланнями:

www.gnivan-miskrada.gov.ua/more_news2/  

www.facebook.com/energyefficienthnivan/

www.instagram.com/energy_hnivan/