20 березня відбулося засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Гніванської міської ради.

19 березня на адресу Гніванської міської ради надійшов лист від заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України О. Соловйова про те, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 у Гніванській громаді суттєво погіршилась. Рівень захворюваності складає 857 випадків, приріст захворюваності становить 22,56%. Тажок комісії ТЕБ та НС було рекомендовано терміново посилити обмежувальні протиепідемічні заходи.

Фото без опису

Отже, за результатами засідання комісія ВИРІШИЛА:

Посилити протиепідемічні обмежувально-карантинні заходи, а саме:

1. Заборонити відвідуваня закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів дошкільної освіти.

2. Заборонити перебування відвідувачів в приміщеннях закладів громадського харчування. Запровадити роботу тільки по попередньому замовленню на виніс із закладу та адресну доставку;

3. Посилити контроль за роботою перукарень та салонів краси щодо роботи за попереднім записом, без утворення черг;

4. Здійснювати постійний контроль за дотриманням протиепідемічних норм під час проведення релігійних обрядів, не більше однієї особи на 20 м.кв. площі приміщення;

5. Заборонити діяльність закладів, що надають послуги з розміщення людей.

6. Звернутись до правоохоронних органів та Держпродспоживслужби щодо посилення контролю за безумовним виконанням встановлених протиепідемічних заходів на території Гніванської ТГ. Особливу увагу звернути на роботу магазинів та ринків.

Фото без опису

7. Здійснювати інформування населення щодо стану захворюваності по Гніванській міській ТГ та посилити інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо дотримання санітарних та протиепідемічних обмежень.

8. Активізувати дії з вакцинування жителів громади.

9. Звернутись до секретаря РНБО України щодо збільшення кількості вакцин для жителів Гніванської ТГ.

10. Виготовити інформаційні таблички з правилами роботи ринків під час карантину та розмістити їх на території ринків.

11. За розпорядженням міського голови створити з членів громадських формувань та представників Гніванської міської ради комісії по нагляду за дотриманням карантинних обмежень.

12. Звернутись до закладів торгівлі щодо запровадження торгівлі захисними масками та сертифікованими дезінфекційними засобами.

Протокол додається.