Минулого тижня будівельники завершили декоративне оздоблення фасаду будівель дитячих садків №1 та №3 м.Гнівань, які комплексно термомодернізовуються у рамках проєкту за підтримки ЄС «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Яскраві відтінки, сучасний вигляд та головне теплі, енергоефективні будівлі - такими невдовзі своїх вихованців зустрічатимуть оновлені дитячі садки.   

Попередньо у рамках цього проекту відповідно до пріоритетів грантового конкурсу було заплановано лише термомодернізацію закладів, яка включає такі основні види робіт: заміна даху, встановлення енергоефективних вікон та дверей, модернізація опалення та вентиляції, утеплення конструкцій та інше. Однак такі ремонтні роботи завдали різних та численних пошкоджень внутрішньому оздобленню приміщень дитячих садків.

«Усувати такі дефекти «латковим» ремонтом абсолютно нелогічно, коли  є бодай якась можливість все капітально відремонтувати. Після довгих дискусій ми прийняли важке, але водночас важливе рішення, – додатково виконати внутрішній капітальний ремонт приміщень садків, який включає оновлення стін, стелі та підлоги. Зрозуміло, що для цього необхідним є продовження термінів для будівельних робіт, коригування проектно-кошторисної документації та виділення додаткового фінансування. Однак такий комплексний підхід дозволить повністю оновити будівлі дитячих садків, у яких жодного разу не проводилися капітальні ремонти, та створити комфортні умови для усіх вихованці та персоналу закладів.», - коментує міський голова Володимир Кулешов.

Наразі внутрішні будівельні роботи у дитячому садку №3 повністю завершені. Будівельникам залишилося влаштувати бетонне вимощення довкола будівлі, піддашки та димової труби. Також планується облаштування прибудинкової території завдяки підтримці спонсорів.

Внутрішні ремонтні роботи у ДНЗ№1, який за площею майже удвічі більший, знаходяться у активній фазі. Також будівельники завершають утеплення фасаду та цоколю, які раніше частково не закінчити через несприятливі погодні умови.

В усіх заклад також заплановано встановлення ліхтарів вуличного освітлення із живленням від сонячних батарей.

Нагадуємо, що будівельні роботи із термомодернізації будівлі паралельно розпочалися у ДНЗ №5, а для впровадження окремих заходів із енергозбереження у ДНЗ №4 команда проєкту здійснює організаційну підготовку.

Проєкт «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань» фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та реалізується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер». 

 

Слідкуйте за новинами проєкту на сайті та у соціальних мережах за посиланнями:

www.gnivan-miskrada.gov.ua/more_news2/  

www.facebook.com/energyefficienthnivan/

www.instagram.com/energy_hnivan/