Фото без опису

Немає нічого радіснішого за перемогу! (Цицерон)

Напередодні 9 Травня міський голова, голова ГО «Гніванчани» і члени Ради ветеранів провідали учасників бойових дій та привітали їх з Днем великої перемоги.

   Волосся героїв давним-давно покрила сивина, руки втратили свою молоду силу, проте при зустрічі з гостями кожен намагається підвестися, посміхнутися і надягнути свій жакет з орденами та медалями.  Важко уявити, скільки хоробрих вчинків, скільки життів і смертей, поразок і перемог довелось подолати власникам тих нагород. 

   - Слава Україні! – тихо та гордо промовляє Савелій Терентійович Боцвін. Йому 95 років і біля його нагрудних знаків красується маленький червоний мак.  Він в 1944 році потрапив на фронт, потім ще 7 років служив у Берліні.

   Про те, як отримав поранення та контузію згадує Олександр Прокопович Дорохов. Він пройшов усю війну. Від початку і до кінця. Він вже майже нічого не чує, але щиро радіє, що війна не забута, що нічого не забуто.

   З кожним роком ветеранів війни залишається все менше і менше. З кожним роком відходять у вічність мужні чоловіки та жінки, які воювали за нашу свободу, мир та чисте синє небо. 

   - Він має таку жагу до життя! Бажання жити, розумієте? От якби зараз в молодих було таке бажання.. – розповідає про Савелія Терентійовича його родичка.

   Вже багато десятків років поспіль українці святкують День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. І всі ці десятки років сотням колишніх солдат сняться ріки крові, шум військових літаків та герої, які так не зустріли переможний світанок. Серед них і Іван Степанович Мельник. Він чи не щодня згадує війну, розповідає про неї родині і нечастим гостям. Перед його очами досі з’являються тіні командирів, побратимів та німецьких окупантів.

   Пам’ятаймо імена наших героїв! Боцвін Савелій Терентійович (м. Гнівань), Веретельник Галина Руфінівна (м. Гнівань), Дорохов Олександр Прокопович (м. Гнівань), Литвак Етель Яківна (м. Гнівань), Мельник Іван Степанович (м. Гнівань), Мидяний Василь Макарович (с. Могилівка), Єсаульцев Максим Аксентійович (с. Борсків) – це ті чоловіки, завдяки яким є усі ми! Це ті люди, які ризикуючи власним життям, здобували нам право бути щасливими на своїй вільній землі!