Фото без опису 

 АТ «Вiнницягаз» нагадує усiм споживачам: послугу доставки газу необхiдно сплачувати до 20 числа місяця, в якому отримуєте послугу. Тобто, за травень - до 20 травня. Вчасна оплата розподiлу газу - запорука безаварiйної та безперебiйної доставки газу до кожного споживача, належного стану мереж та вчасної пiдготовки до опалювального сезону.

   3 тарифних коштiв здiйснюється утримання газопроводiв та обладнання, ·їх ремонт та модернiзацiя, технологiчний процес доставки газу, виплата зарплати персоналу, робота аварійно-диспетчерської служби, облiк спожитого газу, повiрка, ремонт та замiна лiчильникiв тощо.  Прострочення платежiв не дозволяє реалізувати заплановані заходи.

   За таких умов АТ «Вiнницягаз» вимушене стягувати борги в примусовому порядку. На 1 травня поточного року боржникам направленi майже 100 тисяч попереджень на загальну суму понад 45 млн грн. На початок травня 650 заяв переданi до суду на загальну суму 1,3 млн грн. Уже виконуються понад 260 судових наказiв на загальну суму 560 тис. грн. У разi стягнення боргiв у судовому порядку споживач несе додаткові втрати - сплачує судовi витрати та виконавчий збiр. При виконаннi рiшення суду у примусовому порядку можливе накладення арешту на майна та заборона виїзду за кордон. Крiм того, накопичення боргiв загрожує втратою субсидії.

  Для недопущення небажаних наслiдкiв АТ «Вiнницягаз» закликає споживачів вчасно сплачувати за послугу розподілу газу та не доводити справу до суду.