22 травня у м. Вінниці відбулись Установчі збори першого молодіжного консультативно-дорадчого органу при Голові обласної державної адміністрації, що об’єднав представників та представниць 23-х молодіжних рад і 11 ініціативних груп для створення молодіжних рад в територіальних громадах Вінниччини та 8 громадських організацій.

До складу Молодіжного Конгресу Вінниччини від Гніванської громади увійшла 23-х річна гніванчанка Анна Дворовенко, яка входить до складу Молодіжної ради при Гніванській міській раді. Анна активна та ініціативна дівчина, вже багато років займається волонтерською діяльністю, яка спрямовна на захист безпритульних тварин.

Фото без опису

На установчих зборах делегати мали можливість поспілкувались з Народним депутатом України Олександром Санченко.Він детально ознайомив учасників з Законом України 1414 «Про основні засади молодіжної політики». Також учасники ознайомились з Обласною цільовою соціальною програмою «Молодь Вінниччини» на 2021-2025 роки, яку презентувала в.о директора Департаменту соціальної та молодіжної політики Ірина Коцюбівська.

Фото без опису

За результатами таємного голосування Головою Молодіжного Конгресу Вінниччини стала Маріна Остапенко. Також було сформовано склад консультативно-дорадчого органу та оборано представників на керівні посади.

До установчих зборів долучився голова Вінницької ОДА Сергій Борзов та його заступниця Наталя Заболотна, які поділилися з делегатами своїми історіями успіху та надихнули молодь бути собою і не боятись ламати стереотипи.

Формування команд комісій та відділів відбулось на наступний день. Молодіжним Конгресом Вінниччини було створено 6 комісій з питань:

- розвитку якості освіти;

- розвитку підприємництва та працевлаштування;

- розвитку волонтерства та міжнародного співробітництва;

- розвитку культури і туризму;

- розвитку інфраструктури та інклюзивної політики;

- охорони довкілля та захисту навколишнього середовища.

Учасники провели стратегічну сесію, в результаті якої сформували цілі та завдання консультативно-дорадчого органу до кінця 2021 року.

На наших делегатів попереду чекає великий об’єм роботи, адже утворення органу це лише перший крок до розвитку молодіжної політики на Вінниччині. Тому ми бажаємо команді плідної праці, натхнення, цікавих ідей і рішень,які змінять на краще молодіжне життя не лише у нашій громаді, а й у всій Вінницькій області.