Відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції» органи прокуратури є спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції.

Інформую громадськість, що з часу початку роботи Тиврівського відділу Вінницької окружної прокуратури (з 15 березня 2021 року), діяльність якого поширюється на територію Тиврівської, Сутисківської та Гніванської територіальних громад, прокурорами зареєстровано 3 кримінальних провадження у сфері протидії корупції (щодо можливих зловживань під час здійснення публічних закупівель), розглянуто 2 раніше внесених подання щодо усунення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, забезпечено участь у розгляді Тиврівським районним судом 4 справ про адміністративні правопорушення, пов’язаних з корупцією.

Для прикладу, 20.05.2021 та 24.05.2021 Тиврівським районним судом визнано винним керівників медичних установ смт Тиврова та м. Гнівані Вінницької області у вчиненні ними адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 грн на кожного за неповідомлення наявності у кожного з них реального конфлікту інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів (прийняття на роботу та преміювання дружин) при здійсненні ними організаційно-розпорядчих функцій.

На даний час постанови суду правопорушниками виконано, штрафи сплачено в повному обсязі.

Робота по виявленню, фіксації корупційних правопорушень та притягнення винних осіб до відповідальності продовжується.

 

Тиврівський відділ Вінницької окружної прокуратури