Фото без опису

   За клопотанням адміністрації Дитячого оздоровчого закладу «Маяк», що в селі Селище, Державною пожежно-рятувальною частиною №6 міста Гнівань під керівництвом підполковника Олексія Міхневича, було проведено навчально-практичне заняття з пожежної безпеки.

   Про правила поведінки при надзвичайній ситуації дітям та працівникам табору розповів фахівець Відділу заходів пожежно-профілактичної роботи у Вінницькому районі Денис Заворотній.

    Після інструктажу територією роздалась сирена, яка сповістила про пожежу. Діти під наглядом вожатих розпочали евакуацію. Далі усі присутні побачили як правильно викликати рятувальні служби та спостерігали, як відбувається ліквідація пожежі.

    Окрім цього фахівці провели практичне заняття для адміністрації закладу, під час якого вчили користуватися вогнегасниками, гасячи полумя спеціально розведеного вогнища.

   Діти табору мали змогу поспілкуватися з пожежниками, побачити все обладнання рятувальних машин та дізнатися, для чого використовується ті чи інші інструменти.

   Особливо зацікавила хлопчиків та дівчаток унікальна нова машина Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Вінницькій області з Якушинецької ОТГ, яку частині подарували рятувальники із Німеччини.

    Знання та навички, які отримали учасники заходу, є надзвичайно важливими, адже вміння правильно і спокійно діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації  може врятувати не одне життя.