Фото без опису

Вже неодноразово в засобах масової інформації висвітлювались теми співпраці нашої громади з закордонними партнерами. Тому, коли на Вінниччину завітав Петер Аг, директор ІСМА Europe, окрім зустрічі з головою Вінницької асоціації органів місцевого самоврядування Віталієм Соколовим в план його робочого візиту за ініціативи виконавчого директора ВОАОМС Віктора Вікалюка було включено візит в Гніванську територіальну громаду.

«ICMA-Europe» - це міжнародна асоціація управління містами/округами, заснована у 1914 році з метою розвитку професійного місцевого самоврядування завдяки менеджменту, інноваціям та етиці. Це провідна професійна асоціація, яка займається підтримкою територіальних громад у всьому світі. Головний офіс базується у Вашингтоні (США), Європейський офіс у Братиславі (Словаччина).

Під час зустрічі в Гнівані міський голова Володимир Кулешов зробив коротку презентацію територіальної громади, розповівши Петеру Агу про роботу основних галузей, про здобутки та плани і наявні проблеми. Обговорювались і питання наповнення бюджету, розвитку інфраструктури, будівництва.

Після інформаційної частини очільник нашої громади запросив гостей відвідати санктуарій Св. Йосифа та відновлений за підтримки грантових коштів Європейського Союзу дитячий садок №3 «Сонечко», побачене в якому приємно вразило Пітера Ага.

Також директор ІСМА Europe дав загальну позитивну оцінку розвитку Гніванської ТГ та пообіцяв сприяти пошуку партнерських громад в Словаччині, а також надавати консультації щодо залучення інвестицій та грантових коштів Європейського Союзу.