Фото без опису

10-11 липня в місті Дніпро відбулись ІХ Всеукраїнські  ігри ветеранів спорту памяті М.М.Баки, в яких взяли участь 213 спортсменів із  24 областей країни. Серед них і Олександр Анатолійович Кліщ, мешканець села Ворошилівка. Він здійснив два забіги на дистанцію  400 та 800 метрів і виборов дві золоті медалі!

Олександр Анатолійович займається бігом ще з дитинства. Любов до цього виду спорту йому привив вчитель фізичного виховання.

- Я навчався в Гніванській восьмирічній школі. Вона заходилась там, де зараз музична школа. І в мене був такий вчитель фізкультури, який вчив усіх бути сильними, витривалими. Бігати я почав ще на його заняттях, - ділиться чоловік.

До речі, цікавий факт, що однокласником Олександра Кліща був Віктор Ліщишин, відомий у нашій громаді спортсмен, чемпіон світу з гирьового спорту.

Після школи Олександр Анатолійович навчався в Запорізькому гідроенергетичному технікумі при якому діяла Спортивна база легкоатолетів. Потім пішов служити в армію.  Пізніше продовжив навчання у Вінницькому державному педагогічному університеті.

 У вересні цього року чоловіку виповниться 61 рік. Він входить до Збірної області ветеранів спорту з легкої атлетики і  чи не щодня тренується самостійно вдома. В тренування входить не лише біг, а й інші види навантажень. Одне з улюблених – плавання.

- Зараз літо і я дуже багато плаваю в ставку. Щодня. Це допомагає відновити сили, відпочити думками, тренує серцево-судинну систему,  - каже спортсмен.

Свої досягнень чоловік не афішує. Пояснює, що робить це все для себе, а не задля визнання і слави. 

- Олександр Анатолійович  - це гордість нашої школи, міста та області, - коментує подію Наталія Корчак, завідувач Гніванською філією І-ІІ ступенів ЗОШ №1, в якій чоловік вже 34 роки працює вчителем фізичної культури.

На основне питання, чому саме легка атлетика, Олександр Анатолійович відповідає:

- В нас під ногами – здоров’я, і ми можемо його просто брати. І не потрібно спеціальних тренажерів, спортзалів, інвентарю. Єдине що потрібно – це бажання!

Гніванська міська рада щиро вітає Кліща Олександра Анатолійовича з перемогою та бажає ніколи не втрачати сили духу, завжди впевнено йти до поставлених цілей та підкорювати нові вершини!