Вчора 29 липня за селом Ворошиліка розпочав свою роботу літній дитячо-юнацький патріотичний табір «Хоминська Січ».  

   Дорогу до нього вказують дерев’яні вказівники.  Ще здалеку видніється прапор України, встановлений на галявині. Поблизу озера, під високими могутніми деревами, розмістилися різнобарвні палатки. Їх близько двох десятків. В центрі  - місце для нічної ватри. Осторонь - довгий стіл під накриттям та польова кухня. На видному місці вивішаний величезний банер, у якому повідомляється, що територія табору вільна від тютюну, алкоголю та лайки. Адже основна мета організатора заходу Ніни Бегас – оздоровити дітей, збагатити їх духовність, фізично загартувати, навчити життя в колективі, дружності та зберегти традиції і культуру країни.

- Табір засновано в 2011 році. Тобто вже 10 років з року в рік ми збираємо активних хлопців та дівчат для життя в польових умовах. Цьогоріч це 57 діток, які розділені на 5 роїв і мають своїх старшин та заступників, - розповідає пані Ніна. – Щодня діти тут чомусь навчаються, пізнають щось нове. Ми проводимо козацький день, катання на конях, стрільбу із лука, перетягування канату, змагання з боротьби. Все відбувається під наглядом тренерів. Сьогодні, наприклад, до нас завітали представники організації «Спорт для всіх» із Вінниці і створили для дітей канатну дорогу, вчили ходити на високих ходулях. Взагалі заплановано безліч цікавих тренінгів, спортивних ігор та  творчих завдань.

   Учасники табору вільного часу майже не мають. Графік насичений. Про дисципліну не забувають, адже за порушення правил відповідають присіданням або відтисканням.

- Ми вчимося організованості, терпінню, вихованості. Всю роботу робимо разом. Вечеряти не розпочинаємо аж доки не насиплять останній дитині. Слідкуємо, щоб ніхто не смітив, контролюємо культуру спілкування, - ділиться Ніна Бегас. – Я спочатку хвилювалась,  щоб діти не просиджували час з телефонами в руках, але зараз я бачу, що вони дійсно насолоджуються такою обстановкою і на години забувають про свої гаджети.

   Яскраві світанки, співання українських пісень, вивчення історії України, купання на водоспадах, варіння козацького кулішу…- це неймовірні моменти літніх канікул, які запам’ятовуються на все життя!