2 жовтня гніванчани відсвяткували 392-річницю з дня заснування міста Гнівань.

Вже вчетверте День  міста відбувається разом із відкриттям Тижня сталої енергії, який проходить у рамках реалізації проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Реалізацію проекту здійснюють Гніванська міська рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Фото без опису

Святкові заходи розпочалися з традиційного велопробігу «ВелоEnergy», в якому взялти участь близько 160 учасників різних вікових категорій. Колона учасників велопробігу на чолі з міським головою здійснили вело-подорож вулицями міста загальною протяжністю близько 10 км.

Усі учасники велопробігу стали учасниками вечірнього розіграшу цінних призів, головний з яких – сучасний спортивний велосипед.

О 15:00 біля міської ради розпочалося дитяче свято, де аніматори розважали діток веселою програмою з конкурсами та танцями.

Урочиста церемонія відкриття свята розпочалися о 16:00 з вітального слова міського голови та запрошених гостей з партнерських міст Ришкани (Молдова) та Гола Пристань. Також до вітального слова долучилося керівництво ГО «Єврорегіон «Дністер» та депутат Вінницької обласної ради, які побажали місту подальшого розвитку, нових можливостей та здобутків у розбудові міста і громади в цілому

 Під час святкового концерту піснями та танцями вітали громаду творчі колективи і артисти Гніванської МТГ. Поруч зі сценою для гостей працювала польова кухня, батути, світлиці, фотолокації.

Вже вкотре на гніванчан та гостей свята у рамках лотереї «Щасливий дзвінок» чекали подарунки від міського голови Володимира Кулешова, працівників міської ради та постійних меценатів: голови ГО «Гніванчани» Анатолія Дрозда, депутата обласної ради Володимира Прідолоби, депутата Гніванської міської ради Сергія Снігура,  директора ТОВ «Гніванський гранітний кар’єр» Віктора Берещука, директора ТОВ «Демидівський граніт» Петра Толкача, директор ТОВ «Інтервіас Україна» Тараса Сидорчука, директор ТОВ «Лісторг Поділля» Віктора Струля, директора бази будівельних матеріалів «Металіст» Сергія Кушніра, приватного підприємця Юрія Лабунця та магазину «MebliRoMax». У святковому розіграші взяли участь понад 9000 учасників, серед яких було розіграно дороговартісні призи, головним з яких став холодильник від міського голови.

Родзинкою свята став виступ спеціально запрошеного гостя – гурту «Pulsar», які запалювали та розважали публіку сучасними хітами та подарували масу позитивних емоцій присутнім. Святкування завершилося дискотекою під відкритим небом.

Дякуємо усім, хто долучився до організації та до проведення святкових урочистостей з нагоди Дня міста та відкриття Тижня сталої енергії!