Фото без опису

Традиційно 17 листопада Україна відзначає День студента!

А чи знали ви, що :

  1. Найстаршим студентом світу є італієць Джузеппе Патерно. Він закінчив університет у 96 років ще й з найвищим балом серед однокурсників

  2. Найстаршим у світі постійним вищим навчальним закладом, що діє, Книгою рекордів Гінеса визнано Університет Аль- заснований ще в 859 році розташований в місті Фес (Марокко)

  3. У США в час письмових іспитів в аудиторії викладачі не знаходяться. Це пояснюється тим, що при вступі студенти вимовляють урочисту клятву, відому як «Кодекс честі». Вимовляючи її, студент клянеться не списувати, а чесно вирішувати завдання.

  4. В університеті португальського міста Коїмбра поширена церемонія «спалювання стрічок». Студенти у спеціальних горщиках спалюють широкі стрічки, забарвлені в кольори своїх факультетів – це дійство покликане символізувати закінчення їхнього студентського життя.

  5. У Джорджтаунському університеті популярна традиція відкручувати стрілки з годинника вежі Healy Hall, відправляючи їх посилкою у Ватикан. І незважаючи на посилену охорону та благання адміністрації закладу, стрілки раз на 5-6 років продовжують зникати.

  6. Серед студентів Англії та Німеччини з нагоди якоїсь знаменної події прийнято збивати з поліцейських каски. Суспільство до цієї традиції ставиться лояльно, чого, звісно, не скажеш про поліцейських.

  7. Студенти МГТУ, святкуючи екватор, катаються в тазі по сходах або ж прив'язують величезний таз до автомобіля. Для того, щоб катання обійшлося без травм, під сідниці рекомендують покласти всі свої конспекти.

Гніванська міська рада щиро вітає усіх студентів громади зі святом! Легкого та цікавого навчання, успішної здачі сесій, здійснення мрій і яскравих барв у неповторні студентські роки!