Асоціація благодійників України оголошує прийом заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна-2021». Цьогоріч стартує 15-й за рахунком, ювілейний, конкурс, який має на меті відзначити найкращі благодійні та волонтерські ініціативи, реалізовані протягом 2021 року.

У конкурсі можуть брати участь благодійники/волонтери, волонтерські, благодійні та громадські організації, молодіжні об’єднання, представники медіа та інші – всі, хто надавали благодійну чи волонтерську допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2021 року.  Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, отримувачі благодійної допомоги (за згодою благодійника) та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства.

Заявку можна завантажити за посиланням (завантажити заявку). Заповнену заявку необхідно надіслати електронною поштою на адресу: konkurs.blago@gmail.com до 7 березня 2022 року (включно). До неї також доцільно додати фотографії (не більше 5 шт.), лінки на інформацію про благодійну чи волонтерську діяльність учасника конкурсу, що розміщена в інтернеті, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які краще характеризують діяльність учасника конкурсу.

Цьогоріч оргкомітетом конкурсу визначено 25 конкурсних номінацій, у яких заявка може брати участь. Заповнюючи заявку необхідно обрати одну, або декілька номінацій під які підпадає діяльність організації чи проєкт:

Основні колективні номінації:

  1. Благодійність великого бізнесу.
  2. Благодійність середнього та малого бізнесу.
  3. Корпоративна благодійність.
  4. Колективне волонтерство.
  5. Всеукраїнська благодійність.
  6. Регіональна благодійність.
  7. Місцева благодійність.
  8. Благодійність в охороні здоров’я.
  9. Благодійність в освіті та науці.
  10. Благодійність в культурі та мистецтві.
  11. Благодійність в соціальній сфері.
  12. Благодійність в сфері екології та охорони довкілля.
  13. Благодійність в захисті України.
  14. Благодійність неурядового сектору.
  15. «Добро починається з тебе».
  16. «Молодіжні благодійні ініціативи».
  17. Благодійна акція року.
  18. «Платформа добра».
  19. «Інновації в благодійності».

Індивідуальні номінації:

  1. Благодійник року.
  2. Волонтер року.
  3. Менеджер року у сфері доброчинності (окрема заявка – ЗАВАНТАЖИТИ).

Спеціальні номінації:

  1. Народний благодійник.
  2. Медіа і благодійність.
  3. Допомога з-за кордону.

Кожна конкурсна заява буде оцінена незалежною експертною радою, до складу якої входять експерти з різних галузей, запрошені Організатором до участі. У кожній із вищезазначених номінаціях визначатиметься по три лауреати конкурсу, переможець буде оголошений на церемонії нагородження, що відбудеться навесні 2022 року у Києві.  Відзнака переможця Національного конкурсу «Благодійна Україна» – унікальна бурштинова статуетка «Ангел добра». Лауреати, які посядуть  друге та третє місце нагороджуються спеціальними дипломами.

Детальна інформація про конкурс за посиланням:  https://blagoukraine.org/ukr/about.html.

Кінцевий термін подачі заявок – 7 березня 2022 року (включно). Заявку можна завантажити https://vboabu.org.ua/wp-content/uploads/2021/10/Zayavka-BlagoUkraine-2021-2.doc.   

Детальніша інформація за телефоном: 067-164-04-11 (в робочі дні та години), e-mail: konkurs.blago@gmail.com; офіційні сайти конкурсу: http://vboabu.org.ua/http://blagoukraine.org/, фб.: https://www.facebook.com/BlagodijnaUkraina

Основні етапи Конкурсу «Благодійна Україна-2021»:
Перший – організація, підготовка та розповсюдження матеріалів про конкурс, оголошення регіональних етапів конкурсу (до 31 грудня 2021 року);
Другий – прийом проектних ініціатив (з 4 жовтня 2021 року – до 7 березня 2022 року);
Третій – оцінювання проектних ініціатив Національною Експертною радою (до середини квітня 2022 року);
Четвертий – оголошення переможців Конкурсу (середина-кінець квітня  2022 року);
П’ятий – нагородження переможців (кінець квітня-травень 2022 року).