Фото без опису

З’ясуймо, що конкретно потрібно зробити, щоб підписати контракт та стати до лав Збройних Сил України?

Насамперед треба прибути до військової частини, в якій бажаєте проходити службу, пройти співбесіду, ознайомитися з наявністю вакантних посад та отримати письмову згоду від командира частини. Або відвідати територіальний центр комплектування та соціальної підтримки за місцем обліку (місцем проживання), визначити військову частину, де б хотіли служити, і обрати вакантну посаду. Далі зібрати необхідний пакет документів. Потрібно успішно пройти військово-лікарську комісію щодо придатності до проходження служби та професійно-психологічний відбір. Після всіх встановлених процедур отримати припис для вибуття до визначеної військової частини.

Варто зазначити, що проходження служби за контрактом має безліч суттєвих переваг для військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського, а також офіцерського складу.

ПЕРЕВАГИ СЛУЖБИ ЗА КОНТРАКТОМ:

?Військові можуть отримати житло коштом держави

Йдеться про постановку на квартирний облік з можливістю подальшого отримання службового і постійного житла. Або виплату грошової компенсації за піднайом житла для всіх категорій військовослужбовців. У Києві така виплата становить 3800 грн на місяць, в обласних центрах — 2850 грн на місяць, в інших населених пунктах — 1900 грн на місяць. За наявності трьох або більше членів сім’ї розмір компенсації збільшується в 1,5 раза.??

?Надається можливість безоплатного забезпечення речовим майном відповідно до визначених норм.

Встановлено гарантовану щорічну основну відпустку для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні: до 10 років — 30 календарних днів; від 10 до 15 років — 35 календарних днів; від 15 до 20 років — 40 календарних днів; понад 20 календарних років — 45 календарних днів.

??Важливо, що щорічна основна відпустка надається зі збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.

??Також можуть надавати відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше ніж 10 календарних днів.

?Розмір мінімального грошового забезпечення становить трохи більше ніж 10 тисяч гривень

?На передовій захисники отримують 17 тисяч грн винагороди

?В ООС запроваджено нову додаткову винагороду від 5 до 18 тисяч гривень

?Військовослужбовці можуть навчатися у вищих навчальних закладах без відриву від служби

?Військовослужбовцям виплачується бонус — одноразова грошова допомога

??Після укладення ними першого контракту. У 2021 році її виплачують у таких розмірах: особам рядового складу — 18160 грн, особам сержантського і старшинського складу — 20430 грн, особам офіцерського складу — 22700 грн.