Фото без опису

З 1 січня 2022 року вступає в силу постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я», згідно якої лікарі мають отримувати заробітну плату не нижче 20000 грн, медсестри - 13500. На жаль не всі медичні заклади України можуть безболісно виконати дані вимоги, адже в очікуваних надходженнях 2022 року не у всіх є такі кошти. Керівники закладів охорони здоров'я здійснють пошуки виходу з даної ситуації, а серед громадян та лікарів з’являються свої версії про надання медпослуг в нашій громаді. Особливо це стосується роботи ФАПів та медпунктів в селах. Тому Гніванській міський голова 24 січня скликав медичну раду з участю депутатів міської ради з метою заслухати керівників закладів охорони здоров'я Гніванської МТГ.

Головний лікар КНП "Гніванська лікарня" Леонід Томчук доповів, що особливих проблем з виконанням постанови немає, адже до цього була пророблена велика робота, яка сьогодні надала можливість виконати вимоги постанови.

Складніша ситуація в КНП Гніванській ЦПМСД (первинка). Зі слів головного лікаря Миколи Сташука, щоб виконати вимоги даної постанови, необхідно перевести медпрацівників на 0,75 ставки. При цьому оплата праці даної категорії не зменшиться відносно попередніх місяців, а зросте (десь до 2000 грн на місяць).

На жаль можливе зменшення робочого дня сільських медпунктів, але закривати їх не збираються ні керівництво ЦПМСД, ні міська рада. Також на засіданні розглядалися і інші питання як стосовно роботи сімейних лікарів, так і лікарів вторинки. Зокрема про телефонні звернення пацієнтів, оприлюднення на сайті ліків, які надаються в лікарні безкоштовно та інші. Про це детальніше читайте в наступних статтях інформаційного відділу міської ради на офіційному сайті та у групі «Гніванська територіальна громада» в мережі Фейсбук та на сторінках в соцмережах закладів охорони здоров’я.

Фото без опису