Шановні громадяни та мешканці міста! У зв’язку із введенням на території України воєнного стану до Кримінального кодексу внесено зміни щодо посилення відповідальності за мародерство, а саме у статтях: ст.185 (крадіжка), ст.186 (грабіж), ст.187 (розбій), ст.189 (вимагання), ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Фото без опису

Наприклад: Якщо раніше крадіжка поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, кваліфікувалася за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України та каралася позбавленням волі на строк від трьох до шести років, то після внесення змін таке діяння кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років, з реальним відбуванням у місцях позбавлення волі.

Всі особи, які вчиняють вищевказані злочини будуть затримуватись у процесуальному порядку та після обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою поміщатись до слідчого ізолятора.