Часто по гуманітарну допомогу в Гніванську міську раду разом з дорослими приходять дітки, які тікали від війни зі своїми батьками. Хлопчики та дівчатка усі дуже різні. Хтось сором’язливо спостерігає за діями дорослих, хтось весело розповідає про свої пригоди. Хтось одразу вибирає собі іграшки, а хтось відповідає, що йому нічого не потрібно. Та у кожного з них є своя мрія. І мріють ці діти далеко не про планшети чи айфони.

Єгор приїхав з Рубіжного (Луганська область). Йому 9 років. Найбільше він мріє забрати з дому до себе власного кота.???? Його мама розповідає, що відколи вони приїхали в Гнівань, сину важко спілкуватися з іншими дітками і він постійно запитує про свого домашнього улюбленця.

Артем, якому 9 років, ходить містом з іграшковим мечем за спиною. Він приїхав зі Слов’янська. Зараз його основне завдання – захищати маму Женю, а основне бажання – щоб у нього був той самокат????, який він залишив вдома.

Десятирічна Альбінка з Донецької області (м. Мирноград) розповідає: «А я найбільше мрію про собаку????, бо в моєї сестрички є, а у мене ні. Її собаку ми привезли з собою як тікали. Але я хочу, щоб в мене була своя особиста».

Андрійчик, якому 3 рочки, має неймовірні блакитні оченята і щиру посмішку. На контакт йде легко і емоційно розповідає, що вдома мав багато-багато іграшок, а зараз мріє про сестричку.

Маленька Еля з Лисичанська, якій лише сім, на питання «Про що ти мрієш більше всього на світі?» починає плакати і відповідає, що вона дуже хоче повернутися додому, бо там її любий дідусь????. А Златка з Харкова, якій лише 5, мріє повернутися додому, бо там залишила свої акваріумні рибки????.

Більшість діток шкільного віку розповідають про те, що найбільше за все мріють про швидке повернення додому, адже вдома у них школа, друзі і гуртки????.

Дівчинка Яночка, якій 7, приїхала з Миколаєва. Її мрія розчулила кожного, хто чув, як вона відповідала на запитання про потаємні бажання:

- Я мрію лише про гарну сім’ю. В мене є мама, є тато, і два братика. І ось я хочу, щоб так було завжди.????

Гнівань, червень 2022

На фото - дітки переселенців.