Прокурором Тиврівського відділу Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно двох жителів Гніванської територіальної громади, які обвинувачуються  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 246, ч. 3 ст. 185 КК України.
За даними слідства, двоє раніше неодноразово судимих місцевих жителів, не маючи постійних джерел доходів, вирішили покращити своє матеріальне становище за рахунок здійснення незаконної вирубки дерев та продажу незаконно здобутої деревини.

Фото без опису
Так, зловмисники, діючи з корисливих мотивів, маючи умисел на незаконну порубку дерев, не маючи відповідних лісорубних квитків, якими б надавався дозвіл на проведення лісорубних робіт, в середині липня 2022 року здійснили незаконну порубку дерев породи «Дуб» та породи «Ясен» в лісових насадженнях біля м. Гнівань Вінницького району Вінницької області та мали намір перевезти деревину до місця проживання для тимчасового зберігання. Однак під час перевезення деревини, під час комендантської години, автомобіль з навантаженою незаконно здобутою деревиною був зупинений правоохоронцями.
Згідно висновку експерта, внаслідок зазначених злочинних дій, державі заподіяно істотну шкоду, яка становить майже 30 тис. грн.
Під час досудового розслідування здобуто докази вини зловмисників щодо вчинення ними в листопаді 2021 року крадіжки зерна, палива та деталей до сільськогосподарської техніки у одного з аграріїв Гніванської територіальної громади.
За вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років.
Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прокурор Тиврівського відділу
Вінницької окружної прокуратури                                                                               Максим ВЕСЕЛОВСЬКИЙ