ГО «Центр соціального лідерства» разом з Дитячим фондом ООН Юнісеф в Україні за підтримки НДСЛ «ОХМАТДИТ» реалізують проєкт «КОЛО ТУРБОТИ», щоб захистити та відновити найцінніше – дитяче психологічне здоров'я.

У співпраці з медичними закладами, соцпрацвіниками, психологами та волонтерськими організаціями надаватимуть кваліфіковану безоплатну допомогу сім’ям, дітям від 0 до 6 років, які отримали гостру травму внаслідок різноманітних обставин в ході війни в Україні.

Телефонуйте за номером 0800 33 13 91 з 16.00 до 20.00 щодня. Спеціалісти гарячої лінії нададуть психологічну підтримку батькам при гострих стресах під час війни.

Дізнайся, чи є у твоєї дитини ознаки стресу: https://test.cc.socialbusiness.com.ua/.

За необхідності записуйся на консультацію з психологом онлайн або телефонуй на гарячу лінію: 0800331391.

 «Чимало людей сьогодні переживають постійну тривогу, гнітючий страх за власне життя, тотальне спустошення та хронічну втому. Тому психологічний стан та психічне здоров’я є вкрай важливим. Особливо це стосується маленьких діток, які знаходилися під обстрілами, були змушені переховуватися в підвалах чи бомбосховищах або покинути свій дім та переїхати у безпечніші зони. Пережитий досвід матиме непоправний вплив на майбутнє дитини, який проявлятиметься у вигляді фізичного та/або психічного захворювання, проблемах у спілкуванні з оточуючими, невпевненості у власних силах, депресивних станах та навіть схильності до самогубства. Тому важливо діяти негайно. Виявляти ознаки такої травми та надавати професійну екстрену психологічну поміч», − зазначають організатори проекту.

Довідково.

 Основні напрямки діяльності благодійного проєкту «КОЛО ТУРБОТИ» :

  1. Надання гуманітарної допомоги медичним закладам для дітей віком від 0 до 6 років та вагітним жінкам.
  2. Опитування та систематизація даних що до кількості дітей, які знаходяться у стані гострого стресу.
  3. Робота мобільних бригад психологів з навичками роботи з дітьми та які мають досвід роботи з гострою травмою.
  4. Створення центрів психологічної допомоги у чотирьох містах: Київ, Львів, Умань, Дніпро. Керівник кожного центру відповідає за організацію роботи мобільних бригад у своєму місті та закладах, що знаходяться у радіусі до 200 км міста.
  5. Кваліфікована психологічна допомога дітям від 0-6 років та їхнім батькам, які пережили психотравмуючі події під час війни методами психологічних консультацій онлайн та під час прийомів у медичних закладах.
  6. Розповсюдження інформаційних матеріалів що до порядку надання психологічної допомоги серед фахівців, що спілкуються з дітьми та сім’ями: педагоги, вихователі, волонтери у центрах прихистку, лікарі, соцпрацівники.
  7. Навчання психологів методам роботи з гострою травмою у дітей (онлайн тренінги).
  8. Створення освітньої платформи для дитячих психологів та батьків, що навчатиме психології за допомогою вебінарів, ТБ програм та різноманітних онлайн-матеріалів. У рамках проєкту сім’ї матимуть змогу спілкуватися з кваліфікованими психологами, приймати участь у семінарах та конференціях.
  9. Облаштування одного медичного закладу в регіоні згідно з дизайн-проектом дружнього до дітей простору, а саме: облаштування багатофункціональної кімнати для гри та відпочинку, облаштування гендерно-чутливої вбиральні, вказівники для цих зон.

Додаткову інформацію можна отримати за посиланнями:

https://www.facebook.com/care.circle.ua,

https://www.instagram.com/care_circle_ua/